Yeni Malatyaspor Yalçın Ayhan konusunda net tavrını ortaya koymalı. Şayet devam edilecekse acilen takımla birlikte çalışmalara başlamalı, şayet olumlu değilse acilen Yalçın kalitesinde bir stoper ile temasa geçilmeli.
Agresif olması futbol yaşantısında başına çok iş açmış olan Yalçın gibi oyuncular ile çalışmak çokta kolay değil. Ancak takıma ve ilimize dokusu uyuşan ve takıma direk katkı yapan bir oyuncunun gözden çıkmış olması da kötü sonuçlar sonrası yönetimin sürekli başını ağrıtır. Mina ile sorunun çözülmeyeceği aşikâr oynatırsan neden oynattınız denilmeyecek durumdayız. Hesabını kitabını iyi yapmak lazım.
Erol Bulut’un bu konuda topu yönetime atmasını bir teknik adama yakışmayacak davranış olarak görüyorum. İdealleri olan ve başarıya aç olan bir teknik adam için Yalçın Ayhan en önemli dayanaklardan biri, kendisinin de Yalçın Ayhan’da rahatsızlığı var ki hiç olaylara müdahil olmuyor. Oyuncusuna sahip çıkmayan bir teknik adam profili geleceği adına iyi bir referans olmaz kanaatindeyim. Şanlıurfa başkanı oyuncusunu dövüyor teknik direktör istifa ediyor. Hatalar mutlaka vardır. Ancak Yeni Malatyaspor için yol haritasının belirlenme dönemidir.
Alınacak 4 veya 5 puan devre arasında elimizi güçlendirir. Acil çözüm için ilk hamle Erol Bulut’tan gelmeli. Aytaç ve Murat Yıldırım eksikliği hissedilecek gibi. Ancak iç sahada oynamanın ve mutlak kazanmamın dışında diğer sonuçların Yeni Malatyaspor’a yaramayacağını hesaplarsak tabi. Savunma özellikli Daillo ile başlanacağına Azubike, Rahman Buğra ve önlerinde Eren Tozlu ile başlanması hücum hattımızda destekler kanaatindeyim. Göztepe müsabakasını mutlaka kazanmalıyız. Sonrasında oynayacağımız müsabakalar gerçekten zor geçecek önceliğimiz Göztepe karşısında alacağımız mutlak 3 puan olmalı. Her zaman ki gibi taraftar desteği önemli, elimizdeki kadroya sanırım en önemli takviye taraftar olacaktır.