Yeni Malatyaspor futbol takımı ligde 34 puan toplayıp zirve yarışının içine girince ister istemez gözümüzde bir yere koyuyoruz bu takımı.

Hani; ‘başkanı, hocası, futbolcusu bizi buralara getirdi, birkaç kötü sonuçla nankörlük etmek olmaz’ diyoruz.

Tabi ne enteresandır ki biz böyle düşündükçe, kulüpte bizim aklımızla alay edilecek kadar saçma sapan gelişmeler yaşanmaya başladı.

Şu milli arada herkesin kendine çeki düzen vermesi için madde madde yazıyorum.

1-Samsunspor hezimeti!

*Eğer hedefin şampiyonluksa, gidip de 8 maçtır kazanamayan bir takıma karşı rezil bir futbol sergileyemezsin, hele 3 – 0 gibi farklı bir skorla mağlup olamazsın!

*4 eksik, hakem hatası mazeret gösterilebilir. Ama bunlara takılıp gidersek, sezon bitecek. Osman orijinal sol bek 18’de yok, Ferhat daha dün geldi sol açık sahada sol bek oynuyor. Devre arası nokta diye alınan Sezer, Ahmet ve Ferhat 3 maçta 5 puan kaybeden takıma ne katkı sağladı size soruyorum?

*Samsun karşısında sanki sahada bir çeşit grip virüsüne yakalanmış, ikili mücadeleleri kazanmaya takati olmayan, baskıyı geçtim, kendi alanına dönemeyen, hücuma çıkamayan, gol pozisyonuna giremeyen, verdiği pozisyonlara reaksiyon göstermeyen bir Yeni Malatyaspor izledik. Yahu daha 19. haftadayız noluyoruz, bu nasıl bir istikrarsızlık?

*Hadi Mersin maçında kötü zemin vardı. 2 duran top cukka 3 puan. Hepimiz sustuk, kötü futbol, iyi futbol değil 3 puan lazım dedik. Samsun’da da mı zemin kötüydü arkadaşlar? Maç 3 – 0 olmuş oyuna giren isme bakın: Rahman Buğra Çağıran. Bu konuya harbi takıldım. O dakikadan sonra maçın çevrilmeyeceği ortada 4’ü, 5’i yememek için mi alındı yoksa maç başı yazsın falan diye mi harbi merak ediyorum. Ha amaç genç oyuncu kazanmaksa o zaman kadrodaki Malatyalı Fatih’i niye kazanmıyoruz anlamıyorum.

*Teknik heyet bu takım biraz puan kazanıp, ışıldamaya başlayınca maalesef özgüven patlamasından mıdır nedenini bilemiyorum ama deney yapmaya başlıyor takım içinde. Bu takımın şampiyon olmasını çok isteyen sevgili hocalarım lütfen bu arada kararlarınızı bir gözden geçirin.

2-Ey yönetim kurulu yetmedi mi?

*Adil Gevrek’e her fırsatta haksızlık yapıldığını, başarısının küçültülmeye çalışıldığını, türlü türlü iftiralara maruz kaldığını, kendi lejyonerleri bile ona sırt çevirmişken her fırsatta dile getiren biri olarak artık pes etme noktasına geldim.

*Ey sevgili başkan, yönetimden 5 tane adam takım liderken istifa ediyor, durduk yere. ‘Aman kulübün ahengi bozulmasın’ diyoruz ses etmiyoruz. Peki sen ne yapıyorsun, bu şehre 25 gündür yıldız santrafor sözün var transfer yarın bitecek takım gol atamıyor ve hala bekliyorsun.

*İrfan Buz başta olmak üzere kötü zemin ayağına İstanbul bayraktarlığı yapanlar var. “Mazeret istemiyorum” demek yerine, bizi futbol camiasında onun bunun taraftarıyla karşı karşıya getirecek, sosyal medyada küçük düşürecek işlere kalkışıyorsun.

*Adil başkan yapma, etme kendine gel. Hazır yönetimi yeniden dizayn etmişken, yine o 2. Ligde’ki özüne dön, futbolda arka planda yapılan hesap kitapların gizli kaldığını sanma, herkesin her şeyden haberi var.

‘Al takke ver külah’ anlayışı iflas etmiştir!

-Hafta sonu BAL’da Malatya Derbisi vardı. Ne oldu, İnönü Üniversitesi’nin 100 bin lira maliyetli genç okullu, Malatyalı çocukları çıktı çatır çatır Yeşilyurt Belediyespor’un milyonluk dışarıdan gelen oyuncularını yendi.

-Üniversiteli Malatyalı gençlerimiz o kadar büyük bir hata yapmış ki vay efendim şampiyonluğa oynayan Yeşilyurt’u nasıl yenerlermiş?

-Bakar mısınız, 6222 sayılı kanunla resmi suç sayılan şikeyi, neden yapmamışlar diye onur ve gurur mücadelesi veren Üniversiteli gençlerin suçlandığı şu saçma duruma...

-En çok da neye üzülüyorum biliyor musunuz, bir Allah’ın kulu da çıkıp, ‘yahu karşınızdaki 100 bin liralık takımı yenemiyorsanız, siz nasıl şampiyon olacaksınız ey Yeşilyurt Belediyespor’ demiyor.

-Malatya futbolunda yeni bir kara leke oluşturmadıkları için, Yeşilyurt’a bilerek maçı verip şike yapmadıkları için paranın gücünü alın teriyle geçip Yeşilyurt Belediyespor’u yönetenlere ders verdikleri için Üniversiteli gençleri kutluyorum, alkışlıyorum.

Size gelince...

Kusura bakmayın sevgili Yeşilyurt Belediyespor’lu yöneticiler, antrenörler futbolda artık al takke ver külah anlayışı bitmiştir. Umarım değer vermediğiniz, takımdan bir bir dışladığınız Malatyalı gençlerin isteyince neleri başaracağını 5 puanlık kayıpla daha iyi anlamışsınızdır. Artık, sürekli başkalarını suçlayıp, ‘oraya teşvik gitti, şampiyon olmamız engelleniyor, yan yattı çamura battı’ edebiyatından biz nerede hata yaptık da bu şehir bizden bu kadar uzak duruyor noktasına gelin.

Gelin ki hatalarınızla yüzleşesiniz. Halkın parasını boşuna harcamayasınız. Alt yapısı olacağını söylediğiniz Yeni Malatyaspor’a, onlardan bedelsiz aldığınız adamları tekrar satmayasınız!!!