Malatya Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yeni Malatyaspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çakır geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Yeni Malatyaspor yönetimi için "çok başarılı" demiş.
Kendi yorumumu katmadan, sadece Başkan Çakır'ın açıklamasından hareket ile;
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Ahmet Çakır'ın 2009'da verdiği Süper Lig sözünü hala yerine getiremediler(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; 32,5 Milyon bütçe ile sadece play off'a kalabildiler.(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; K.Maraş'ın, Balıkesir'in, Şanlıurfa'nın, Fethiye'nin 7-8 Milyon ile yaptığını 32,5 Milyon ile yapamadılar.(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; 3 Teknik Direktör, 60 küsür futbolcu değiştirmelerine rağmen Şampiyonluk yaşatamadılar.(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Orduzu Pınarbaşında 500 bin Lira yüzünden yarım kalan bir tesisi bitiremediler.(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Alt yapıdan A takımda oynayacak 1 tane bile oyuncu yetiştiremediler.(!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Ne Orduzu Pınarbaşı'nda ne de şehrin diğer bölgelerinde, kulübe ikinci bir antrenman sahası ya da tesis kazandıramadılar. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Kulübün kendi lisanslı ürünlerinin üretilip, satılacağı, sportif A.Ş. gibi hiçbir kurumsallaşma hamlesi başlatamadılar. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ;Kulübe akarlar sağlayacak hiçbir kalıcı gelir projesi hazırlamadılar. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; İnönü Üniversitesi'nin Besyo ekibinden faydalanarak, Alt yapıda ve A takımda profesyonel hiçbir adım atmadılar. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Kulübün temel yapısını oluşturacak ve hem sportif başarıyı, hem de kurumsallaşmayı organize edecek profesyonel bir ekip oluşturamadılar. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; Takım Süper Lige çıksaydı, Başkan Çakır, en az 15 yıl daha elleri cebinde Belediye başkanı olacakken, bu yönetim ona bu geri dönüşü bile sağlayamadı. (!)
YMS Yönetimi çok başarılı ÇÜNKÜ; İçlerinde ikinci kalecilikten gelme, ikinci adam, kulüpte her işi tek başına çekip çeviren, kozmik lider Ali Özkan var.(!)
Böyle bir yönetime "çok başarılı" demek ya dünyanın en büyük "gafı" ya da dünyanın en kısa "fıkrası" olur herhalde.