Belediyeden yapılan duyuruya göre satış işlemi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında gerçekleştirilecek. İhale, 26 Mart 2026 tarihinde Darende Belediyesi hizmet binasında yapılacak. Teklifler muhammen bedel üzerinden başlayacak ve artırımlar en az 1.000 TL olacak.
İhale kapsamında İbrahimpaşa Mahallesi’nde bulunan 223 ada 80 parseldeki 19 numaralı dükkan (22,80 m²) 6 milyon 500 bin TL muhammen bedelle saat 11.50’de satışa çıkarılacak. Aynı parselde bulunan 20 numaralı dükkan (22,80 m²) ise 7 milyon TL muhammen bedelle saat 12.00’de ihale edilecek. Balaban Mahallesi’nde bulunan 130 metrekarelik daire ise 2 milyon 250 bin TL muhammen bedelle saat 12.10’da satışa sunulacak.
İhaleye katılmak isteyenlerin ihale şartnamesini Darende Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 500 TL karşılığında temin etmeleri gerekiyor. Ayrıca katılımcılardan ihale bedeli üzerinden yüzde 3 geçici teminat ve yüzde 6 kesin teminat alınacak. Teminatlar tedavüldeki Türk parası veya banka teminat mektuplarıyla yatırılabilecek.
Başvuru yapacak vatandaşların ihale dokümanı makbuzu, geçici teminat makbuzu, nüfus cüzdanı fotokopisi, tebligat adresi ve taahhütname, belediyeye borcu olmadığına dair belge ile varsa vekalet belgelerini ihale gününden bir gün önce saat 16.00’ya kadar belediyeye teslim etmeleri gerekiyor. Süresi içinde belge teslim etmeyenlerin ihaleye katılamayacağı belirtildi.





