İlimizin profesyonel takımı Yeni Malatyaspor’da şampiyonluk sonrası yapılan Mali Genel Kurul’ da Başkan Adil Gevrek tarafından gündeme getirilen, Ekolojik Spor Köyü projesi gerçekten hayal dahi edilmeyecek bir görüntüde. Resmi güzel ama içini doldurmak ve projeyi hayat geçirmek gerçekten zor.


Ancak önemli olan bir şeylerin düşünülmesi ve ortaya konulan hedefler. Belki bugün bu projeyi hayata geçirmek zor ama tartışmak ve üzerinde analiz yapmak dahi insanın içini kıpır kıpır ediyor. Önceliğimiz günün gerçekleri olmalı, Orduzu Pınarbaşı tesislerinin konumu iyileştirilmeli.


Sahaların yapımı hızlandırılmalı, 5 yıl önceki efsane Malatyaspor yöneticileri tarafından Spor Toto’ ya büyük bir meblağ ödetilerek yaptırılan ve hala faaliyete geçirilmeyen tesisin bir an önce yapılması ilk önceliklerimizdir. Sonrasında alt yapı için idman sahası olarak kullanılan sağlık yönünde zararlı bir zemini olan sentetik sahanın bir an önce elden geçirilip standartlara uygun bir saha konumuna getirilmesi lazım.


İdman sahası yanındaki tesisin orayı kullanan çocuklarımızın başına ne zaman çökeceğini tahmin etmek zor ama harabe bir yer olduğu için normal bir depremde yıkılacağını garanti edebilirim. Geçekleri konuşmadan hayallerimizi hayata geçirmemiz maalesef zor. Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil eden 44 Malatyaspor’un yıllardır mücadele ettiği bu arenada hala kedine ait bir tesisin olmaması moral ve motivasyon yönünde teknik kadro ve oyuncuları olumsuz etkilediği bir gerçek.


Dünyanın parasını harcayan 44 Malatyaspor yöneticilerine bir tavsiyem bu yıl ligde kalmaya oynayın kendinize ait iki katlı bir tesis yaptırarak hem kurumsal bir yapıya kavuşursunuz hem de takım olursunuz. Günü birlik hedef ve başarıların gelmesi mümkün değil.


Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın şampiyon olmaktan ziyade kurumsal bir kimliğimiz olsun öncelikle tesisleşmenin olmasını daha faydalı olacağı tezi bence doğru bir tespit. Tesisi ve sahası olmayan bir takım profesyonel hedef ortaya koyması bence sadece kandırmaca ve aldatmaca bir yaklaşım. Batıda ki amatör takımların dahi tesis ve sahaları varken bizler neden Afganlı mülteciler gibi geziniriz. Buna bir anlam veren varsa bana da anlatsın. Yıllardır tesis ve saha diyerek feryat ederiz bizi bir türlü duymak istemeyenlere hatırlatırım evin olmazsa barkın da olmaz.