Büyükşehir olan ilimizde gerçek anlamada şehrin fizyolojik yapısına göre hangi semte hangi spor tesisi ihtiyaç olduğunun Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a geniş bir rapor ile sunum yapılması lazım.
Bugün baktığımızda bir çok saha ve spor salonu yapımı için Belediye ve Gençlik Hizmetleri Spor il müdürlüğü arasındaki çalışmalara müdahil olan Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Malatya medyasının tavsiye ve önerileri ile yapılanları takdir ediyoruz. Ancak bir çok semtimizde gençlerin sosyal ve psikolojik sorunlarına çözüm olacak spor tesislerinin yapılması gerekir.
Özellikle göç alan semtlerde sorunlu olan gençleri kötü alışkanlıklardan arındırmak ve topluma kazandırmak sanırım en önemli sorun olarak gözüküyor. Zamanla tüm medya mensubu arkadaşlar bu sorunları gündeme taşısalar da maalesef bazı semtlerde hala bir adım atılmadığı gibi bir çaba ve gayret yok.
Belediye başkanımızı bu konuda bilinçlendirmek ve ona birilerinin bu konuda ulaşması lazım. Bir başkanın en fazla çevresinde olan ve yakınında olan insanlar şayet sosyal sorumluluk kapsamında donanımlı değilseler ne başkana ne de ihtiyaç olan eksikliklere sorunu taşımazlar ve taşıtmazlar.
Geçmişte şahit olduğum bazı konuşmalardan sonra açık yüreklilikle belirtmeliyim ki sporu sevmeyen ve sorunun sosyal ve sportif çözümler ile olacağına inanmayanlar, bu eksiklikleri başkana ulaştırmazlar. Sayın başkan inanıyorum ki üstlendiği misyon gereği mutlaka nüfus sayımızda en önemli bölümü alan gençler için mutlaka çözüm üretilecek projelere el atacaktır. Bizler sorunları mutlaka gündeme taşıyarak üzerimize düşen misyonu yerine getirmek zorundayız.
Özellikle amatör takımlarımızın ulaşım sorunu ve kulüplerin soyunma odası ihtiyacının Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz tarafından çözümlenmesi lazım. Çevre illerde belediyelerin gençler ve kulüpler için yaptıkları projeler görsel ve yazılı medyada sürekli gündemde ki tazeliğini koruyor. İnanıyorum ki sorunları gündeme taşıyacak iyi niyetli yöneticiler çoğalırsa, gençliğimiz ve onlara lokomotif olan kulüplerimiz bir nebze rahat ederler.
Eğitim
Battalgazi
Malatya
Asayiş
Siyaset
Kültür
Dünya
Yaşam
Ekonomi
Yeşilyurt
Spor
Yazıhan
Arguvan
Teknoloji
Tesisler ve gençlik
Aziz Yiğit
Yorumlar
Günün Haberleri
Naci Görür BUSABAH’a konuştu: Malatya’da deprem bekliyorum, bekliyorum, bekliyorum…
Malatya'daki 5.6'lık sarsıntı yeni bir depremin habercisi mi? Ahmet Ercan net konuştu
18 yaşındaki Beyzanur Narinç hayatına son verdi
5.6'lık sarsıntı altyapıyı vurdu: MASKİ'den Malatyalılara acil çağrı!
Vatandaş "Kaldırılsın" dedi, resmi kurum "Kaldırılırsa felaket olur" dedi! Orduzu’da büyük çelişki
Dijital dünyayı sallayan Malatya ezgisi! Kul Duran’ın ölümsüz eseri milyonlara ulaşıyor
Prof. Dr. Gezer’den Malatya manifestosu: "Kent iradesi yok, çantada keklik görülüyoruz!"
Emre Caner kimdir? Veli Ağbaba’nın akrabası Emre Caner neden gözaltına alındı?