Yeşiltepe amatör takımlarımız için bir mabet konumunda. Son yıllarda yapılan atılımlar ziyadesiyle olumlu. Özellikle Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü koordinesinde, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın büyük çaba ve desteklerini taktir etmek lazım.
Özellikle Yeşiltepe’ deki 2 ve 3 Nolu sahaların sentetik yapılması, 2 Nolu sahanın tribünlerinin Yeşilyurt Belediye başkanımızın direktifleri ile yapılması, 3 Nolu sahanın yanına yapılan tesisin Büyükşehir Belediye başkanının Malatya amatör takımlarına kazandırması spor adına çok önemli bir katkı.
Sahaların çevrelerine asfalt dökülmesi çamurdan kurtuluş adına önemli bir adım. Ancak çevre düzenlenmesi ve 3 Nolu sahanın arkasında ki atıl fabrikanın çevreye verdiği kirlilik yapılan tesislerin kalitesine gölge düşürmekte. Sanırım en kısa zamanda çevre düzenlemesi ve atılacak diğer hamleler ile Yeşiltepe tam bir spor köyü hüviyetine girer.
Asıl önemli hizmet yıllardır amatör takımlarımızın emektar sahası 1 Nolu sahanın dizayn edilmesi ve tam bir komple tesis konumuna getirilme çalışmasının ekonomik potansiyelinin hazır durumda olmasının yanı sıra ampute ve görme engelliler için yapılacak olan ek futbol sahası Malatya için gerçek bir kazanım olacaktır.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve Malatya Amatör Kulüpler Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir ile yönetim kurulunun büyük çabaları sonunda yapılma aşamasına gelinmesi çok önemli bir kazanım.
Amatör takımlar için soyunma odaları projesi için çok önemli çalışmalar var. Amatör takımların kurtuluşu olacak bu proje bittiğinde Malatya bölge adına tesis şampiyonu olacaktır. Başta taban birlikleri olmak üzere, tüm amatör takımlarımız kendi tesislerinde minnetsiz bir şekilde faaliyetlerini sürdürecekler. Yıllardır üvey evlat muamelesi gören tüm amatör takımlarımıza emeği geçenleri tarih hiçbir zaman unutmayacaktır.
Tesisler ve amatörler
Aziz Yiğit
Yorumlar
Günün Haberleri
Malatya'da 15 Nisan'a kadar sakın dokunmayın: Yapana 6 bin TL ceza
Malatya’da tabelalar gece yarısı silindi: 80 TL’den sonra yeni liste...
Malatyalı emekliye müjde: Yüzde 50 indirim listesi yayınlandı! İşte başvuru ekranı...
Kayısıda kritik dönem: Çiçek var ama meyve yok! Neden?
Malatya’da dev proje ortaya çıktı! BUSABAH görüntüledi: 422 metrelik köprü yapılıyor
İnönü Caddesi’nde deprem binalarını kimler beklettiriyor?
Malatya’da trafikte 'Sıfır Tolerans': Bu hatayı yapanın ehliyeti gidiyor
Malatya’da büyük kriz: Paramızı almazsak yaptığımız gibi yıkarız