Son yılların belki de en pozisyonu fazla müsabakasını oynadı Yeni Malatyaspor. Beraberlik Karşıyaka’ı düşürdü, Yeni Malatyaspor’u Play - Off umudunun kıyısına çekti. Mücadele adına özellikle ikinci 45 dakika futbol adına ve pozisyon zenginliği adına keşke bu müsabaka bitmese denilecek nitelikteydi.

Karşıyaka son kozunu oynarken sürekli fazla oyuncu ile önde oynamak isterken, Yeni Malatyaspor kazandığı tüm toplarda net ve yüzde yüzlük pozisyonlar buldu. Acemice kullanılmayan son vuruşlar gol olsa belki de son yılların en farklı skoru olacaktı. Skora üzülürken keşke bir takım galip gelsin denilecek bir müsabakayı geride bıraktık. İstediği puanları alarak rahat bir konumda olan Yeni Malatyaspor, az da olsa umudu olan Play – Off’a tutunamadı.

Ancak taraftar muhteşem, takım istekli ve arzuluydu. Son dakikalarda kaleci Vedat’ın gol olacak vuruşu mucize kurtarışı Karşıyaka’yı küme düşürdü. Ancak umudumuz olsun diye alınacak galibiyet adına verilen mücadele taktir toplarken İrfan hocanın Mba değişimi alınacak üç puanı engelleyen en önemli faktördü.

Hüseyin Kar hamlesi 2 – 0 mağlup olan takım için atılacak en doğru karardı. Osman Fırat’ın değişimi ofansif zenginlik adına normal karşılanabilir. Fakat Osman’ın kötü oyunundan dolayı alındığını kimse iddia edemez. Savunma ortasında Sadık ve Yiğitcan gününde olsaydı yenilen goller yenilmezdi. İlk yarı saç baş yolduran Guido Koçer ikinci yarıda takımı ateşleyen en önemli oyuncuydu.

Önümüzde oynanacak olan Samsun müsabakası prestij açısında önemli. Kazanırsak sevineceğimiz, mağlup olursak üzülmeyeceğimiz bir müsabaka. Aslında önemli olan bundan sonra gelecek adına atılması gereken hamleler. Kurumsallaşma, altyapı, tesisler olmalı. Bir çivi dahi çakılmayan bu isteklerime inşallah şahit olurum. En azında bir temenni, gerisi teferruattır zaten.