Malatya futbolunun en hüzünlü günlerini yaşıyoruz.
Malatya futbolunun en hüzünlü günlerini yaşıyoruz. Yeni Malatyaspor sevenlerini harap ede dursun bu yetmezmiş gibi birde Yeşilyurt Belediyespor sendromu yaşıyoruz.
Hem söyledik ve yazdık kurumsal yapısı olmayan ve profesyonelce yönetilmeyen yapılar çökmeye ve bitmeye mahkumdur.
Bakıldığında Yeni Malatyaspor özellikle son üç sezonda kan kaybetmenin dışında vizyon açısında ve Mali konularda sıfırı tüketen bir durumda. Bugün bakıldığında üç sezonda iki sezon küme düşen bir takımın başkanına dur diyemeyen bir siyasi yapının da aslında eksikliğini çekiyoruz.
Cesur, kararlı ve gerçek anlamda sözü dinlenir bir siyasi yapı olmuş olsaydı bu takıma bunları yaşatan insana dur diyecek bir irade ortaya konurdu.
Ancak kulübün başındaki başkan siyasilere ve tüm Malatya’ya rest çekmesine rağmen Allah’ın bir kulunun sesi çıkmamıştır.
Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar belediyecilik konusunda yaptığı atılımları maalesef spor kulübünde ciddi bir yapılanmaya hiçbir zaman doğru bir yapı oluşturamadı.
Ahbap çavuş misali bir yönetim şekli ile spordan bir haber ve profesyonel yapıya uzak kişiler ile büyük rakamlar ile maalesef kulübü düşmenin eşiğine getirdi.
Aylarca yazdık ve söyledik bizlerin söylemlerinde hiç ama hiç haberdar edilmedi. Uzayı keşif etmeye gerek yok.
Yıllardır yanlarında birilerinin itmeleri ile oluşturulan ekipleri ile ancak olacak olan buydu. Sportif anlamda ne tesisleşmede ve kurumsal olarak bir Allah’ın kulunu yanaştırmadılar.
Hatta yahu seni söylesek falan tepki veriyor Falanı söylesek diğerleri çomak sokuyor gibi ucuz ve basit savunmalar ile köy kahvesi yönetilir gibi kulüp yönetilince ortaya çıkan tablo Yeni Malatyaspor kulübünden farklı olmadı.
Yani birini al diğerine vur misali hep birlikte Malatya futbolunu bitirdiniz.
Elinize ve emeklerinize sağlık.