44 Malatyaspor uzun süredir galibiyete hasretti. Bu özlemini grubun güçlü diyebileceğim ekiplerinden Şehit Kamil Belediyespor önünde 2-1 lik skorla aldı ve puanını 18 yükselterek düşme potasının bir adım üstüne çıkmış oldu.
Müsabakanın ilk 10 dakikasında rakip takım 3 net fırsatı kaçırırken bizler de saha dışından bu karşılaşmanın 44 Malatyaspor için ne denli zor geçeceği ve alınacak bir puanın kar olacağını düşünüyorduk. Maçın son 2 dakikası haricinde söylemlerimiz sahada olduğu gibi gerçekleşti. İlk 10 dakikadan sonra oyunu dengeleyen ekibimiz, ikinci yarıda bilhassa orta saha ve ileride sıkça kaybettiği basit toplar sonucu rakibin etkili kontra ataklarıyla karşılaştı. Direkten dönen 3 topla beraber kaçırılan net fırsatlar ekibimiz için şans, rakip takım oyuncuları için ise şansızlık ve de beceriksizlikti.
Futbolda “atamayana atarlar” sözünü bu müsabakada bir kez daha yaşadık ve temsilcimiz adına iyi de oldu. Son dakika penaltısı öncesi Fethi 44 Malatyaspor adına belki de maçın en net fırsatını kaçırdığında üzülürken, son saniyeler de gelen temdit penaltısıyla oldukça sevindik. Enes’ in kenarda rakibi zorlayarak kazandığı topu Yusuf’a aktarması ve sonucunda kazandığımız penaltının Harun ile gole çevrilmesi herkesi hem şaşırttı hem de sevindirdi.
Müsabaka’ya Salih ve Yusuf ikilisi ile önde çift santrafor olarak başlayıp orta sahayı olduğu gibi rakibe bırakmak hataydı. Neyse ki ikinci yarıda Cihangir hoca bu hatasından döndü ve ileride Yusuf’u yalnız bırakarak orta sahada güçlü rakibe karşı çoğalıp direnç sağlamış olduk. Doğrusunu isterseniz, rakip bize göre daha oturmuş, fiziksel kalitesi iyi ve fazlaca yetenekli oyunculardan kuruluydu. Yediğimiz gole çabuk cevap vermemiz ve en önemlisi öyle veya böyle ikinci golü yemeden maça devam etmemiz ekibimize galibiyeti getirdi. Çünkü, yenilecek ikinci gol neticesi skor bir anda Yeşilyurtspor maçı gibi olabilirdi.
Savunmada Serdar, Salih ve özelliklede gerçek mevkisi olmamasına rağmen Erdem iyi oynadılar. Aklınıza belki iyi oynadılar da rakip bu kadar pozisyona nasıl girdi? Sorusu gelebilir. Rakibin girdiği çok pozisyon, kaptırılan ani toplar sonucu defansın eksik yakalanmasından oluştu denilebilir. Orta sahada İbrahim-Harun ikilisinin daha etkili ve inisiyatif alarak oynamaları gerekir. İleride maç boyu rakip defansı rahatsız edip aynı zamanda penaltı yaptıran Yusuf’ un çalışkanlığının yanında goller atmasını da bekliyoruz. Sonradan maça dahil olan oyuncuların takımlarına pozitif katkı sunduklarını da belirteyim.
Gerçekten antika diyeceğimiz bir örnekle saha içi, saha dışı herkesle konuşan, laf yetiştiren maçın hakemi neyse ki son saniyeler de verdiği penaltı ile kendisini affettirdi. Müsabakayı hakemin bitiş düdüğüne kadar bırakmamak (bazen istisna) bu karşılaşmadan çıkarılacak en büyük derstir.
BAL’da mücadele eden diğer temsilcimiz Yeşilyurtspor deplasmanda İslahiyespor’u 1-0 yenerek hem kendileri daha önemlisi 44 Malatyaspor açısından önemli galibiyet almış oldular.
Direkler beraberliği, penaltı galibiyeti getirdi…
Levent Köksal
Yorumlar
Günün Haberleri
Malatya’daki o okulda güvenlik önlemleri artırıldı!
Malatya’da AVM alanı asfalt şantiyesine çevriliyor
Malatya'nın 50 bin kişilik yeni mahallesine 5 okul yapılacak
Malatya’da 2026 yılı kurbanlık fiyatları açıklandı
Malatyalıların çok sevdiği o ismin koltuğuna bakın kim gelecek
36 kilometreden 474 kilometreye: Malatya’nın yol haritası değişti
Fahri Kayahan mı, İkizce mi? Malatya’da ev tutmadan önce bu rakamlara bakın!
Malatya Çevre Yolu Caddesi trafiğe geçici olarak kapatıldı