Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından çarşı merkezinde devam eden imar ve inşa faaliyetleri hız kesmeden sürerken, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıya yaptığı yatırımlar şehrin daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlıyor.
Başkan Er, Kışla Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili, “Altyapıyla ilgili tüm eksiklikler giderildi. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları yenilendi. Telekom, elektrik ve diğer altyapı hatları tamamen yenilenmiş durumda. Şu anda ise sıcak asfalt serimine başlamış durumdayız” bilgisini verdi.
Kışla Caddesi’nden Kız Meslek Lisesi’ne kadar olan kısmın asfaltlama ve yol işaretlemelerinin önümüzdeki hafta tamamlanarak trafiğe açılacağı ifade edildi. Başkan Er, Fuzuli Caddesi’nde de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bayrama kadar Fuzuli Caddesi’nin büyük kısmını açmayı planlıyoruz. Nisan ayında da Emeksiz’in alt kısmını tamamlamış olacağız” dedi.
Başkan Er, İnönü Caddesi’nde yıkılması planlanan 17 bina ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Bu süreç kısa süre içinde tamamlanacak ve İnönü Caddesi’ndeki tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak. Kentsel dönüşümle bu bölgeyi hep birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Başkan Er, vatandaşlarla diyalog ve uzlaşı içinde çalıştıklarını vurguladı ve bölgenin hızla modern bir görünüme kavuşacağını sözlerine ekledi.





