Yeni Malatyaspor beklendiği gibi sezonun ilk müsabakasını deplasmanda kazanarak lige iyi başladı. Her zaman söylenir ilk müsabakalar rakip kim olursa olsun zor geçer diye. Rakibi karşısında iki farklı skoru elde ettikten sonra bir ara acaba yinemi hüsranla başlayacağız dedim kendi kendime. Ancak TFF 1. Ligi’nin şanslı bir o kadar da kaliteli oyuncusu Sinan Özkan attığı gol ile hem takımı rahatladı hem de kısa süre oynamasına rağmen golcülüğünü de göstermiş oldu.
Takım kurgusu bir önceki yazıma paralel olarak, Dialiba’nın lisansı çıkınca idman eksiği olan Sinan Özkan’ın oynayabileceğini tahmin etmiştim. Ancak lisanslar çıkartılınca tahmin ettiğimiz ve İrfan Buz’un kafasında ki takımın sahaya çıkması sürpriz olmadı. Tansfer yasağı olmasından dolayı sahaya genç bir takımla çıkan Mersin takımının savaşması ve iyi mücadele etmesi zaten format olarak doğru strateji.
Ancak iki takım arasında oyuncu kalitesi dengelerin değişmesine sebep olan en önemli etkendi. Azubuke’nin olimpiyatlarda olması, Mba’nın cezalı olması eksiklik olarak görülse de tercih edilen İrfan Başaran ve Mehmet Sak’ın oynamayan oyunculara göre eksik olduklarını söylemek yersiz olur. Özellikle geçen sezon son 5 haftaya kadar İrfan Buz’ın gelmesinden sonra iyi bir ivme yakalayan İrfan Başaran ve geçen yıl Adanaspor takımının şampiyon olmasında önemli katkı sağlayan Mehmet Sak oynamasada her zaman takıma katkı sağlayacak en önemli etkenler olarak değerlendirilir.
Yani geçen sezona göre hamle oyuncu sıkıntısı çekmeyeceğimiz malum. Fakat ısrarla belirttiğim forvet, sağ bek ve sağ ön alternatif oyuncu eksikliğini önümüzdeki dönemlerde çekebiliriz. Genç oyuncuların performansı merak konusu fakat şampiyonluk hedefi olan takımlar müsabakaları kulübede kazanırlar. Bu eksikliğin giderileceği kanaatindeyim.
Fikstür gereği iç sahada bir başka transfer yapamayan Samsunspor ile oynamamız Yeni Malatyaspor cephesi adına avantaj olarak değerlendirilirse deplasmanda Denizlispor‘dan alacağımız 3 puan tüm dengeleri alt üst eder gibi görülüyor.
Büyük bir özlem içerisinde olan Malatyaspor taraftarı hak ettiğimiz Süper Lig’i çok istiyor. Ve ilk deplasmanda destekleri tartışmasız çok olumlu bir tablo. Ümit ediyorum ki başta yönetim ve takım kadrosu bu sezon bu bilinç içerisinde olurlar. Yeni yapılan stadımıza süper lig çok yakışır da ondan diyorum.
Yaşam
Ekonomi
Malatya
Sağlık
Asayiş
Dünya
Spor
Battalgazi
Kültür
Siyaset
İyi başlangıç!
Aziz Yiğit
Yorumlar
Günün Haberleri
Naci Görür BUSABAH’a konuştu: Malatya’da deprem bekliyorum, bekliyorum, bekliyorum…
Malatya'daki 5.6'lık sarsıntı yeni bir depremin habercisi mi? Ahmet Ercan net konuştu
18 yaşındaki Beyzanur Narinç hayatına son verdi
5.6'lık sarsıntı altyapıyı vurdu: MASKİ'den Malatyalılara acil çağrı!
Vatandaş "Kaldırılsın" dedi, resmi kurum "Kaldırılırsa felaket olur" dedi! Orduzu’da büyük çelişki
Dijital dünyayı sallayan Malatya ezgisi! Kul Duran’ın ölümsüz eseri milyonlara ulaşıyor
Prof. Dr. Gezer’den Malatya manifestosu: "Kent iradesi yok, çantada keklik görülüyoruz!"
Emre Caner kimdir? Veli Ağbaba’nın akrabası Emre Caner neden gözaltına alındı?