YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

ŞÜKRAN MALKOÇ

Malatya’nın yollarında yaşanan sorunlar vatandaşı bezdirdi. Kentin birçok noktasında bulunan çukurlar vatandaşı, isyan eder duruma getirdi. Yolların durumunu değerlendiren Malatyalılar ise yolları sürülmüş tarlaya benzetti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Öğüt isimli vatandaş, “Malatya’nın yolları sürülmüş tarla gibi. Bunların yaptığı asfaltın ömrü 2 sene, bu nasıl bir asfaltsa ben de anlayamadım” dedi.

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

Malatya’nın yollarını değerlendiren vatandaşlar, şehrin muhtelif yerlerinde oluşan çukurlara bazı eleştiriler getirerek, belediyeleri ve ilgili kurumları göreve davet etti. Ayrıca sorunun muhatabını bulamadıklarını da ifade eden vatandaşlar, Karayollarının Büyükşehir Belediyesine, Büyükşehir Belediyesinin de Karayollarına yönlendirdiğini, böylelikle sorunun çözüme kavuşamadığını söylediler.

“HERKES TAYYİP’İN GÖLGESİNDE GEÇİNİP, GİDİYOR”

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

Malatya’nın yollarının kötü olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılmadığını dile getiren vatandaş Zekeriya Özpolat, “Çevreyolu olsun ara yollarımız olsun maalesef kötü, çalışma yok. Sadece saldım çayıra Mevla’m kayıra, kişilerin yapmış olduğu çalışmalar bundan ibaret ama sorduğunuz zaman ‘güzel çalışıyorum’ derler. Ben diğer illerde böyle yamalı yollarda görmedim, görmüşsem de pek nadir rast gelmişimdir. Tamam, ana arterleri düzgün tutuyorlar fakat ara yoların durumu ortada. Seçim geldiği zaman herkes yine bir şeyler söylemeye başlayacak, ‘efendim biz yanınıza kadar’ geldik denilecek de gelmeyin kardeşim. Bakın ben AK Partiliyim ama Recep Tayyip Erdoğan olmazsa bunlara oy vermem, veren de olmaz. Sorduğun zaman seçimi ben kazandım diyorlar, kazanmadın kardeşim. Herkes Tayyip’in gölgesinde geçinip, gidiyor. Buradan vatandaşlarımıza da bir şeyler söylemek istiyorum, kişiler futbol takımı tutar gibi parti tutmayacak. AK Parti düzgünse AK Parti’ye MHP düzgünse MHP’ye CHP düzgünse CHP’ye oy versinler. Ama genel olarak baktığınız zaman elle tutulur bir parti göremiyorum. Sadece Tayyip diyorum, başkasını da tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE GÖREVİNİ YAPMIYOR”

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

Yollarda oluşan çukurların ez azından yama yapılmasını isteyen vatandaş Ramazan Kızılca, “Belediyeler çalışmıyor, eğer çalışmış olsaydı yollar bu hale gelmezdi. Yollar çukur olduğundan lastiğimiz patlasa dava açıp, masrafımızı karşılayabiliyoruz. Ama yollarımızın iyi olursa daha iyi olur. Belediyeler nasıl ki oy zamanı bizden oy istiyorlarsa, çalışmalarını da o şekilde yapsınlar. Sadece ara yolar değil çevre yolunun da muhtelif yerleri çukur, zannedersem kardan dolayı attıkları tuz yolları aşındırıyor ve çukurlar meydana geliyor. O nedenle çukur olan yerlerin hemen yama yapılması gerekiyor. Eğer yollar bu şekildeyse belediye görevini yapmıyor demektir” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN YAPTIĞI ASFALTIN ÖMRÜ 2 SENE”

YOL DEĞİL SÜRÜLMÜŞ TARLA!

Üstyapı çalışmaları kapsamında dökülen asfaltın ömrünün az olduğunu ve bu nedenle yollarda sürekli sıkıntıların meydana geldiğini belirten vatandaş Ali Öğüt, “Malatya’nın yolları sürülmüş tarla gibi bunların yaptığı asfaltın ömrü 2 sene, bu nasıl bir asfaltsa ben de anlayamadım. Çürük mü? Yoksa 2 senelik ömrü olan bir asfalt mı dökülüyor? Bilemiyorum ama yollarımız karda yağmurda çukur çukur çukur. Arabamızı doğru dürüst süremiyoruz. Malatya’nın yollarında bakım yok. Yollarımızın son kullanma tarihinin geçmesi bir seneden fazla oluyor. Mesela çevre yolu Karayolları’na mı ait belediyeye mi ait, onu bilemiyoruz. Şurayı yapın diyorsunuz diyorlar ki orası ‘Karayolları’na ait’ deniliyor, Karayollarına gidiyorsun bu seferde ‘Büyükşehir Belediyesi’ne gidin’ diyorlar. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Tabii ara yollarda birazda milletin suçu var. Sabunlu suyla apartmanı yıkıyorlar, o sabunlu su asfalta gidiyor. Asfalta aşınıyor, çukur hale geliyor” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi