“TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİREN İMAN DOLU GÖĞÜSLER”
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin altını çizdi. Mesajında Çanakkale'yi bir "dönüm noktası" olarak tanımlayan Bakan, dünyanın en güçlü ordularına karşı verilen mücadelenin temelinde iman ve vatan sevgisi olduğunu belirtti.
ANAFARTALAR’DAN CONKBAYIRI’NA: BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİ
Başkan Bakan, mesajında mücadelenin verildiği kritik cephelere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Seddülbahir’de ve Arıburnu’nda verilen o şanlı mücadele, aslında bir milletin yeniden dirilişidir. Mehmetçiğin cesareti, milletimizin birliğiyle birleşmiş ve tarihe altın harflerle kazınmıştır.”
“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFİNDE ÇANAKKALE RUHU YOLUMUZU AYDINLATIYOR”
Ecdadın dil, bölge ve yaş farkı gözetmeksizin tek yürek olduğunu hatırlatan Ali Bakan, bu mirasın geleceğe taşınmasının en büyük görev olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında "Türkiye Yüzyılı" hedefine yürürken bu destanın ilham kaynağı olmaya devam ettiğini vurguladı.
ŞEHİTLERE RAHMET VE MİNNET
Mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanları anan Bakan, “Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi’miz kutlu olsun” dedi.




