9 Mart'ta Silivri'de hakim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mektubu CHP'nin 81 il başkanlığında okundu. Malatya’da ise bu mektup Emeksiz Meydanı’nda okundu.
“DİRENİŞİ DAHA DA BÜYÜTEREK SÜRDÜRÜYORUZ”
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, mektubu okumadan önce kısa bir basın açıklaması gerçekleştirerek,
“Bugün Malatya'da hepimiz Ekrem İmamoğlu'nun sesine ses olmak için toplandık. Değerli Malatyalılar Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik baskı operasyonları sürüyor. Bizler biliyoruz ki bu operasyonların nedeni son yerel seçimde birinci olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm anketlerde 1. partisi olması ve ilk yerel seçimde iktidar olmasıdır. Bu nedenle belediyelerimize yönelik tüm baskılar sürerken Bolu Belediye Başkanımız da gözaltına alınmıştır. Yine tüm baskılara karşı bizler hep beraber direnişi daha da büyüterek sürdürüyoruz. Hep birlikte tüm Malatya'ya, 81 ilden tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bugün 81'inde eş zamanlı olarak il başkanlarımız tarafından yapılan açıklamayı bizde Malatya'dan paylaşacağız. Silivri zindanlarında bulunan Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun sesine ses olacağız. Kıymetli aileler, sevgili Malatyalılar, tam 26 hafta oldu. Aile dayanışma ağı çatısı altında haksız ve hukuksuz bir sürece kalan aileler her cuma Saraçhane'de bir araya geliyor. Yaşadıkları adaletsizlikleri ve acıları paylaşarak dayanışmayı büyütüyorlar. Bir yıldır evlerde acı, gözlerde hasret var. 19 Mart tutsaklarının anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve aileleri adaletsizliğe son vermek için seslerini yükseltiyorlar. Yaşanan bu büyük haksızlığa yalnızca Saraçhane'den değil, Türkiye'nin 81 ilinden aynı haykırış yükseliyor. Bu hukuksuzluk son bulsun. Bu bir adalet ve hürriyet meselesidir. Bu memleket meselesidir. Her şey çok güzel olacak diye güzel yüreklerin omuz omuza direndiği bir mücadelenin sesidir”
ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mektubu okundu. Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mektubu şu şekilde:
“Değerli yol arkadaşlarım, yol arkadaşlarımın çok kıymetli aileleri, benim değerli kardeşlerim; her birinizi sevgiyle, dostlukla kucaklıyorum. Bizlere karşı eşi benzeri görülmemiş bir zalimlikle bir siyasi operasyon yürütülmesinin birinci yılı doluyor. Bu bir yılda vicdanını kaybetmiş kötü bir aklın ürünü olan iftiralarla dolu soruşturmaların, haksız davaların ardı arkası kesilmedi. Dur durak bilmeyen bu büyük kötülük şimdi de kirli yüzünü kıymetli başkanım, Bolu'nun değerli insanı Tanju Özcan'ı tutuklayarak gösterdi. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin milletin derdine derman olan icraatlarını içine sindiremeyen bir avuç insanın ne söylediğinin hiçbir önemi yoktur. Tanju Özcan Bolu’nun ve bizlerin gururudur. İftiralarla, şantajlarla, kumpaslarla anneler çocuklarından, babalar oğullarından ayrı kaldı. Geçen bir yılda çocuklarımız bir yaş daha büyüdü.
“YAZANI YÖNETENİ BELLİ BİR MÜSAMERE SERGİLEYECEKLER”

Bizleri siyasi esaret altına alanların yeni bir kumpası da 9 Mart günü başlıyor. Önümüzdeki günlerde dava dedikleri, mahkeme dedikleri, yazanı yöneteni belli bir müsamere sergileyecekler. Benim yol arkadaşlarımın her biri iyi yetişmiş, ülkesini ve milletini seven, millete hizmet aşkıyla dolu, sorumluluklarını her koşulda en iyi biçimde yerine getirmeye çalışan yurtsever insanlardır. Cumhuriyet Halk Partililer böyledir; dürüsttürler, çalışkandırlar. Onların şehrimizin, ülkemizin bugününe ve geleceğine ilişkin yaptıkları katkılar çok önemli, çok değerlidir. Her birinden en az kendimden emin olduğum kadar eminim. O nedenle içiniz ferah, moraliniz yüksek olsun. Bizim tek davamız bu ülkedir, bu millettir. Bizi zindanda tutmalarının en büyük sebebi de budur. Bu vatana hizmet ettiğimiz, 86 milyonu ayırmadığımız, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye çabaladığımız için bizi karalamaya çalışıyorlar. Bu mübarek günlerde ailelerimizden uzak kalmak, sevdiklerimizle birlikte iftar edip sahur yapamamak hepimizi derinden yaralıyor.
“BANA YAŞAMA SEVİNCİ VERİYOR”
Ama mücadelemiz hakkın ve halkın rızası içindir. Aramıza bu duvarları örenler, bu parmaklıkları dikenler yılacağımızı, geri adım atacağımızı sanıyor olabilirler; yanılıyorlar. Gösterdiğiniz dirayet 12 metrekarelik hücremde bana yaşama sevinci veriyor. Bu onurlu dayanışmanız, bu cesur mücadeleniz, benimle aynı kaderi paylaşan çalışma arkadaşlarımın, demokrasi tutsaklarının direnme arzusunu körüklüyor.
Hukuksuzluğun hükmü elbette sona erecek. Tutuklamayı keyfi bir cezalandırma yöntemine dönüştürenler kaybedecek. Çünkü karşılarında sizler varsınız. Hayatını bu vatana adamış dürüst, yurtsever, Cumhuriyet aşkıyla dolu kadınlar, erkekler ve gençler var; güzel yüzlü çocuklar var. Bize cesaretinizle, mücadelenizle, dayanışmanızla umut oluyor, güç veriyorsunuz. Bu zor günleri el ele, kol kola, omuz omuza aşacağız. Kurulan oyunları, kumpasları birlikte bozacağız. İnandık ve başaracağız. Her şey çok güzel olacak.”
Muhabir: Mehmet Tevfik Cibiceli







