Akçadağ’da geçtiğimiz günlerde kurulan Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (ARGA KOOP) çok iddialı işe başladı. Akçadağ’da üretilen tarımsal ve hayvansal ürünleri bünyesinde toplayıp iç ve dış pazarlarda satacak olan kooperatif şimdiden Malatya’da söz sahibi olmayı hedeflerken Akçadağ Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Kooperatif Başkanı Mehmet İnal önemli açıklamalarda bulundu.
Kooperatifin Ticaret Bakanlığına bağlı olarak kurulduğuna dikkat çeken Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mehmet İnal, kooperatifin sadece Akçadağ ilçesini kapsadığını söyledi.

“BU ANLAMDA BU KOOPERATİF ÖNEMLİ”

Kooperatif aracılığıyla Akçadağ’da üretilen tarımsal, hayvansal ve bitkisel ürünlerin pazarlanacağını dile getiren İnal,

Ölmeztoprak müjdeyi verdi: Kayısı ödemeleri yatıyor
Ölmeztoprak müjdeyi verdi: Kayısı ödemeleri yatıyor
İçeriği Görüntüle
“Kooperatif tarım ürünleri, hayvansal, bitkisel ürünlerin tamamını, üretimi yanında pazarlamasını da kapsıyor ve bunları iç pazara ve dış pazara pazarlamak üzerine kuruldu. Gördüğümüz, yaşadığımız olaylar ortada. Özellikle kayısı piyasasında, kayısı çok olduğu zaman dalgalanmalar oluyor ve fiyat en dip seviyeye gidiyor. Olmadığı zaman da en yüksek fiyata çıkıyor, zaman zaman durgunluklar yaşanıyor. Bu anlamda bu kooperatif önemli”

şeklinde kuruldu.

“BİZ ZİRAAT ODASI OLARAK BU KOOPERATİFİ KURDUK”

Diğer ziraat odalarının da böyle bir kooperatif kurma yönünde öncülük ettikleri belirten İnal,

“Kooperatife biz kurucu üye olarak 13 kişiyle başladık. 22 Şubat’ta yaptığımız Genel Kurul toplantısından sonra üye kabulüne başladık. Pazartesinden itibaren müracaat edenler var. Sayının ne kadar olacağını şu anda bilemiyoruz. Toplantıya geniş bir kesimden insanları çağırmıştık. Belediye Başkanımız divan başkanıydı. Biz Ziraat Odası olarak bu kooperatifi kurduk. Diğer ziraat odalarına da öncülük ederek yaygınlaştırma yönünde hareket edeceğiz. Bir adım attık, gerisi diğer arkadaşlara kalmış”

diye konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZİN KOOPERATİFLEŞMELERE ÖNEM VERMELERİNİ İSTİYORUZ”

Kayısı Birlik’le ilgili de konuşan Mehmet İnal,

“Üreticilerimizin bu tür örgütlenmelere, kooperatifleşmelere önem vermelerini istiyoruz. Kayısı Birlik’in geçmişteki kötü örneğini dikkate almadan kendi üretim ve pazarlama kooperatiflerini kurarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri yönünde çaba sarf etmelerini istiyoruz. Aslında Kayısı Birlik çok güzel bir şeydi Malatya için. Ancak ne yazık ki siyasilerin ve bazı tüccarların el birliğiyle batırıldı. Bu da Malatya’ya çok büyük bir darbe vurdu, Malatya’yı geriye götüren bir olay oldu”

ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Mutlu Sarıgül