İnönü Üniversitesi’nde rektörlük yarışı var. Adaylar bu yarış için ter dökmeye başladılar. Öne çıkan adaylardan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayıp, projelerini tanıtmıştı.
Prof. Dr. Karabulut bununla da yetinmedi ve yıllardır mevcut yönetimin yapamadığı İnönü Üniversitesi’nin tanıtımını hazırladı. Hem üniversitenin tanıtımı hem de kendi projelerinin yer aldığı tanıtım videosu internette büyük beğeni topladı. Neden mi?
Çünkü üniversitenin tanıtımını sadece biz basın mensupları kendi kendimize hazırladığımız projelerle yapıyorduk ki kıymet bile görmedi. Ama Rektör Adayı Karabulut, ilk sınavı geçti ve basınla arasını sıcak tutarak bizlerin de gönlünü fethetti.
Malumunuz şu an ki rektör için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sayın Çelik bizler yerine Çinli basın mensuplarıyla muhatap olmayı tercih ediyor.
Aysun Karabulut, ikinci ve en büyük sınavını Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında verdi ve bu sınavı da geçti. Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında kendisiyle 15-20 dakika süren bir görüşme fırsatı yakaladı.
Sürenin kısa olduğunu sakın düşünmeyin. Çünkü yoğun programında oradan oraya yetişen Erdoğan’ın rektör adayına zaman ayırması olumlu bir işaret.
Ziyaretin ayrıntı ise daha ilginç.
Aysun Karabulut, Erdoğan’la görüşmesinde projelerini anlattı ve tam destek aldı. Özellikle İnönü Üniversitesi Külliyesi’nin üzerinde durulduğu ve Erdoğan’ın “Bizim mimarlarımız size bu konuda destek olsun, ne gerekiyorsa görüşün ve her türlü desteği alın” dediği öğrenildi.
Ayrıca İslam Enstitüsü projesi de Erdoğan’ın onayını aldı.
Görüşme sonunda Prof. Dr. Karabulut, Erdoğan için özel hazırlattığı kehribar taşlarından oluşan tespihi hediye etti. Çok beğenilen tespihin yapımını ise Karabulut’un doğal taşlarla ilgilenen tasarımcı ablası Aynur Çakan üstlendi.
Yani diyeceğim o ki Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut rektörlük yarışında 1-0 öne geçti…
Karabulut, sınavı geçti
Didem Barut
Yorumlar
Günün Haberleri
Malatya'da 15 Nisan'a kadar sakın dokunmayın: Yapana 6 bin TL ceza
Malatya’da tabelalar gece yarısı silindi: 80 TL’den sonra yeni liste...
Malatyalı emekliye müjde: Yüzde 50 indirim listesi yayınlandı! İşte başvuru ekranı...
Kayısıda kritik dönem: Çiçek var ama meyve yok! Neden?
Malatya’da dev proje ortaya çıktı! BUSABAH görüntüledi: 422 metrelik köprü yapılıyor
İnönü Caddesi’nde deprem binalarını kimler beklettiriyor?
Malatya’da büyük kriz: Paramızı almazsak yaptığımız gibi yıkarız
Malatya’da trafikte 'Sıfır Tolerans': Bu hatayı yapanın ehliyeti gidiyor