İşte kamuda personel servisi hizmeti ile ilgili detaylar:
Yalçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 3. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen servis hizmeti kazanımının, tasarruf tedbirleri kapsamında hukuksuz bir şekilde engellendiğini belirtti. Bu durumun bazı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmaması nedeniyle personelin mağduriyet yaşadığını ifade eden Yalçın, eylemlerinin ve yapılan görüşmelerin sonucunda bu sorunun aşıldığını vurguladı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de benzer bir açıklamada bulunarak, girişimlerin sonuç verdiğini ve kamu çalışanlarının servis haklarına yeniden kavuştuğunu belirtti. Kahveci, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayınlanan yazının, servis hizmetlerinin yeniden sağlanacağını belirttiğini vurguladı.
Kamuda personel servisi hizmetinin devam etmesi, kamu çalışanları için önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeyle birlikte, çalışanların ulaşım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik sağlanan destekler sürdürülmüş olacak. Emek veren sendikaların ve çalışanların mücadelesinin sonucu olarak, personel servislerinin tekrar devreye alınması, kamu çalışanlarının haklarının korunması adına önemli bir adım.