EN ÇOK PİŞMAN EDEN BÖLÜMLER
Araştırmaya katılan mezunların çoğu, tercih ettikleri mesleklerin beklentilerini karşılamadığını, iş bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ve maddi tatmin sağlayamadıklarını belirtti. İşte Georgetown Üniversitesi'nin araştırmasına göre mezunlarını en çok pişman eden bölümler:
Gazetecilik: Mezunlar, iş bulma zorlukları ve medya sektöründeki belirsizlikler nedeniyle pişmanlık yaşadıklarını belirtti.
Sosyoloji: Sosyoloji mezunları, iş bulma ve meslek seçimi konusundaki sıkıntılar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.
Sanat: Sanat alanındaki iş imkanlarının kısıtlı olması ve düşük maaşlar, mezunların pişmanlık duymasına neden oldu.
İletişim Bilimleri: İletişim alanındaki mezunlar, beklentilerinin altında kalan iş fırsatları ve kariyer gelişim zorluklarından yakındı.
Eğitim: Eğitim mezunları, öğretmenlik mesleğinde karşılaştıkları zorluklar ve düşük maaşlar nedeniyle pişmanlık yaşadıklarını belirtti.
Pazarlama Yönetimi: Mezunlar, pazarlama alanında iş bulma ve kariyer gelişimindeki zorluklar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.
Medikal - Klinik Asistanlığı: Medikal klinik asistanlığı mezunları, iş piyasasındaki belirsizlikler ve düşük maaşlar nedeniyle pişmanlık duyuyor.
Politika Bilimi: Politika bilimi mezunları, iş bulma ve kariyer fırsatlarının sınırlı olması nedeniyle pişmanlık yaşadı.
Biyoloji: Biyoloji mezunları, bilimsel araştırma ve iş bulma konusundaki zorluklardan dolayı pişmanlık duyduklarını belirtti.
İngilizce Bilimi: İngilizce bilimi mezunları, iş piyasasında karşılaştıkları zorluklar ve düşük maaşlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.
Bu araştırma, mezunların meslek seçimleriyle ilgili karşılaştıkları zorlukları ve pişmanlıkları anlamak açısından önemli bir veri sağlıyor.