Depremden günler sonra AFAD tarafından yayımlanan genelge ile evi yıkılan, ağır hasar alan veya acil yıkılacak olan vatandaşların eşya bedellerine ilişkin konu TBMM gündemine de taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Meclis’te şunları dile getirdi:

“Deprem yaşayan bir ilin milletvekili olarak iktidarın deprem sonrası verdiği sözünü hatırlatmak ve yüzbinlerce depremzedenin mağduriyetini gidermek için söz aldım. Deprem sonrası 19 Şubat’ta AFAD Başkanlığı tarafından bir genelge yayınlandı. Genelgede deprem illerindeki yıkık, ağır hasarlı ve acil yıktırılacak ev ve işyerlerinde bulunan eşyaların bedellerinin ödeneceği ifade edilmişti. İktidar yetkilileri tarafından da bu tür açıklamalar yapıldı. Vatandaş müracaatlarını yaptı. Zarar tespit komisyonları zararları tespit etti. Ancak ortada ödeme yok para yok. Buradan iktidara çağrı yapıyorum. Genelgenizin gereğini yerine getirin. Deprem bölgesindeki vatandaşların mağduriyetini giderin. Yazıktır günahtır.”

Ayrıca CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Madem yapmayacaktınız, depremzedelere niçin umut verdiniz? Doğru düzgün resmî açıklama yapan bir kanal dahi yok. Yurttaşlar yetkililere sorduğunda hiçbir cevap alamıyor. Umutlandırıp sözünüzde durmayarak depremzedelere bir darbe daha vuruyorsunuz” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, “Eşya yardımı yalan çıktı! Depremzedeye eşya yardımı yapacağız dediler henüz tek bir kişiye yardım yapılmış değil!” dedi.

Asrın Felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen konuya ilişkin hiçbir gelişmenin olmaması tepkileri beraberinde getiriyor. Vatandaşların bu konuda beklentisi ise sürüyor.


Öte yandan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AFAD eşya yardımı ne zaman yatacak

AFAD eşya yardımı ne zaman yatacak

Yorumlar (1)
Editör Hakkında