KAZA MI YOKSA İHMAL Mİ?
SİNEM HATUN DAVUT
Malatya’da yaşanan ve Türkiye gündemine oturan vinç kazası büyük üzüntü yarattı. Malatya’da TOKİ tarafından Bostanbaşı Mahallesi’nde yapılan inşaatta meydana gelen vinç kazasında 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçide yaralandı.
Malatya’da TOKİ tarafından Bostanbaşı Mahallesi’nde yapılan inşaatta meydana gelen vinç kazasında 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçide yaralandı. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınırken 1 kişi tutuklandı. Yetkili merciler kaza ile ilgili soruşturma sürdüğü için net açıklamalarda bulunmadı. Türkiye gündemine oturan vinç katliamıyla ilgili aydınlatılmayı bekleyen bir soru kafalara takıldı. Yaşanan bu kâbus gibi kaza; kaza mı ihmal mi? sorusu yanıt bekliyor.
Malatya’da bir inşaat sahasında vincin devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de ağır yaralandığı olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Ölen işçilerin Gaziantep nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Mesut Gündoğan, Ağrı nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Fatih Kızılkaya ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Mehmet Yel oldukları belirtildi. Olayda hayatını kaybeden işçilerinin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Şimdi yaşanan ölümlü olayın kaza mı ihmal mi? olduğu sorusu yanıt bekliyor.
Vali Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş da olay yerinde inceleme yaptılar. Hastanede tedavisine devam edilen Musa Aydın’ın (25) hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olayla ilgili olarak vinç operatörü M. B. ile ustalar Ö.G. ve Y. G. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen vinç operatörü Muhammet B. tutuklanırken, ustalar Ömer G. ile Yakup G. serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.