Ligin son haftalarında puan almak hiçte kolay değil. Evimizde oynadığımız maçlarda avantajımızı kullanarak puan toplama ihtimalimizin olduğunu, oyun karakterimizden ödün vermeden oynadığımız her maç, 1 puan alabileceğimizi, futbol şansı bizden olduğunda da galip gelebileceğimizi defalarca söyledim. Teleset Mobilya Akhisar maçı aynen böyle bir maçtı.

Maça herhangi bir sorun çıkarılmadan hazırlandık. Bu maçtan alacağımız puan ve puanlar, matematiksel olmasa da ligde kalmamızı garantileyecekti. Keza Akhisar’da haftayı puan almadan geçirirse onlarda tehlikeye düşeceklerdi. Bu gerekçeler iki takımın 1 puan hedefi ile oynamasına sebep oldu. İki takımda oyunu savunmada dikkatli bir oyunu tercih ederken, hücumda çok etkili ve üretken olamadılar. Topla oynamada ve pozisyon sayısında üstünlüğümüz olmasına rağmen gol atmayı başaramadık. Sahaya her zaman ki düzenle ve ideal kadro ile çıktık. Değişiklikler maçın gidişatına olumlu ya da olumsuz etki etmedi. Maçı kazanma hamlesi mi yoksa zaman harcamak mıydı anlaşılamadı. Netice itibari ile iki takımda hedeflediği 1 puanı almış oldular. Seyir adına zevksiz bir maç oldu.

Bu maçla birlikte 39 puan matematiksel olmasa da ligde kalmayı garantilemiş oldu. Kalan süreçte gelecek yıl için düşünülmeyen futbolcular zaten belli idi. Bunu ilk yarı sonunda yönetim de açıklamıştı. Kararsız kalınan futbolcular için son bir şans verilebilinir. Genç futbolculara gelişimleri adına bu üç maç değerlendirilebilinir. Altyapıda oynayan oyuncular ligin havasını teneffüs etsinler diye yedek kadroya alınarak maçların son 12 dakikasında şans verilebilinir. Bunları söylerken Erol hocayla devam edileceğini düşünerekten söylüyorum.

Tabi bunları yaparken kontrollü olmakta fayda var derim. Lige şaibe düşürmeden. Hiçbir takımın kaderine etki etmeden yapılmalıdır. Transfer çalışmalarının yapıldığını biliyorum. Yapılan transferler ihtiyaca binaen, banko oynayacak tipler olmalı. Takımın oyununa direk katkısı olacak ki var olan oyun sisteminden daha ofansif bir sisteme dönelim.

Geçmiş yaşadığımız tecrübe ve ligden düşen köklü takımlara baktığımızda mali yönden kontrolsüz yapılan harcamalar sonrasında toparlanmak zor. Bunlar zaman içerisinde isminin başına yeni ekleterek tekrar dönüyorlar. Ama bizim zaten yeni, o sebeple bizim böyle bir ihtimalimiz yok. Kesinlikle mali konuda tavizsiz gitmeliyiz ve yönetimi daha güçlü duruma getirmeliyiz. Bunu da erkenden yapmalıyız.

Esen kalın…