İçinde bulunduğumuz soğuk havalarda en çok tercih edilen şey sıcak bir içecektir. Kış içeceklerinden en favorileri ise salep ve bozadır. Hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bazı içeceklerin faydaları ise saymakla bitmiyor.
Ihlamur: Ihlamurun yemek hazmını kolaylaştırıcı etkisi vardır. Bu nedenle tüketilmesi oldukça yararlı olacaktır.
Salep: Salep dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar. Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salepin, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlattığı da biliniyor.
Ada Çayı: Ada çayı antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmayı önlüyor.
Boza: Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Bozanın faydaları oldukça fazla.
Siyah Çay: Çayın içerisinde bulunan polifenoller kuvvetli antioksidanlardır. Faydası olduğu kadar çayın, endişe, kalp atışlarının hızlanması, demir emiliminin azalması gibi etkileri olduğu için günde 3-4 fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.
Yeşil Çay: Yapılan araştırmalarda yeşil çayın göğüs, pankreas, kolon kanserleri üzerinde koruyucu etkisi ortaya çıkmış. Yeşil çay aynı zamanda kardiyovasküler hastalıkların oluşum riskini azaltıyor ve damar tıkanıklığını engelliyor.
Kahve: Kahve, antioksidanlar içeriyor. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelliyor. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Kahve, konsantrasyona yardımcı olur. Fakat kahvenin fazla tüketiminin olumsuz etkileri de vardır.
EN FAVORİ KIŞ İÇECEKLERİ
Burcu Çoban
Yorumlar
Günün Haberleri
Malatya’da Feride Kaya neden öldürüldü?
Malatya'nın en riskli bölgeleri belli oldu: Bilim insanlarından korkutan harita!
Malatya'nın en büyük 31 ailesi açıklandı! Soyadınız bu listede mi?
SON DAKİKA | Malatya'da gece yarısı korkutan sarsıntı! Kandilli Rasathanesi az önce duyurdu
Malatya'da silahlı saldırı: Genç kadın pompalı tüfekle vuruldu!
Malatya’ya dev yatırım: ASELSAN 3 bin kişiye istihdam sağlayacak!
Yeşilyurtspor’un yeni adı belli oldu: “Malatyaspor”
Malatya’da pompalı tüfekli dehşette acı son: Genç kadın kurtarılamadı!