İsrail’in zulmüne sessiz kalmayan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi dün Karagözlüler Camii’nde oturma eylemi düzenlediler. Birçok Malatyalının da destek verdiği oturma eyleminde konuşan İHH Malatya kadın başkanı Ayşe Bağcı, önemli açıklamalarda bulundu.
İsrail'in Gazze Şeridi'nde 15 gündür sürdürdüğü katliama ‘Dur’ demek için herkesi harekete geçmeye davet eden Bağcı, İsrail’in yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdiğini hatırlattı.
“İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”
Gazze’de hiçbir yerin güvenli olmadığını dile getiren Bağcı,
“2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İşgalci İsrail Yönetimi askerlerine yargılanmayacaklarının vererek bunun yolunu açtı ve tam 15 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldı”
diye konuştu.
“HASTANEDE 500'DEN FAZLA İNSAN KATLEDİLDİ”
Masum çocuk ve kadınların vahşice öldürüldüğünü belirten Bağcı,
“Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine kadın ve çocuk işgalcilerin hedefi oldu. 17 Ekim Salı gecesi İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500'den fazla insan katledildi. İşgalci İsrail, daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı”
şeklinde konuştu.
“4 BİNE YAKIN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ”
Tablonun çok acı olduğuna dikkat çeken Bağcı,
“Filistin'den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda binden fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci Israil saldırılarında ölenlerin yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılardan ve bombalanan bina enkazında kalan bin 300 kişiden haber alınamadığını, bunlardan 600'ünün yine çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Tablo çok acı”
dedi.
OTURMA EYLEMİ PAZAR GÜNÜ GECE YARISINA KADAR DEVAM EDECEK
“İşgalci İsrail her 15 dakikada bir, 3 çocuk katlederek Gazze Şeridi'nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor” diyen Bağcı, şunları kaydetti:
“Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, İslam İşbirliği Teşkilatı'mı, Arap Birliği'ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Şeridi ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Burada Biz, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına şu andan itibaren pazar gece yarısı 24.00'e kadar bu alanda bir oturma eylemi başlattığı kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.”








