Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların, gece saatlerinde bölge genelinde etkisini artırması bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren Tunceli çevreleri ile Malatya, Elazığ ve Bingöl’ün kuzey kesimlerinin, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Elazığ’ın kuzey kesimleri ile Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışı şeklinde; Malatya, Bingöl ve Tunceli’nin kuzey kesimlerinde ise kar yağışı olarak görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, pus ve yer yer sis hadisesi öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ, BUZLANMA VE DON UYARISI

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Adıyaman’ın kuzey kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi. Ayrıca bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Malatya’da bugün 13 kişi hayatını kaybetti
Malatya’da bugün 13 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

MALATYA İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

Malatya genelinde parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak, ilçelerin tamamında gece veya öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışı bekleniyor. En yüksek sıcaklıkların 2 ila 6 derece arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Muhabir: Tahir Özçelik