Sözleşmeli er için memleketi Malatya’da öğlen namazını müteakip Şehir Mezarlığı’nda askeri cenaze töreni düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın ve şehidin yakınının katıldığı törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Fevzi Berdibek, Zeki Korkutata, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’da katılım gösterdi.

“TÜRK BAYRAĞI ŞEHİDİN BABASINA TESLİM EDİLDİ”

İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askeri manga omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehidin annesi Ümmühan Taşkın ve babası Engin Taşkın törende güçlükle ayakta dururken, şehidin naaşı Malatya Şehitliği’nde gözyaşları arasında defnedildi. Şehit sözleşmeli er Emre Taşkın’ın tabutuna konulan fotoğraf ve Türk bayrağı ise Vali Ersin Yazıcı tarafından şehidin babası Engin Taşkın’a takdim edildi.

“CHP ÇELENGİNE TEPKİ”

Taziyelerini sunmak için birçok kurum, kuruluş ve siyasi parti cenazeye çelenk gönderirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından gönderilen çelenk bir vatandaşın tepkisine neden oldu. ‘Bu çelengin burada ne işi var, kaldırın bunu’ diyen vatandaş çelengi parçalarken cenazeye katılan vatandaşlarda alkış çalarak ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ şeklinde slogan attılar.

(MEHMET TEVFİK CİBİCELİ-BUSABAH GAZETESİ)

 

Muhabir: Haber Merkezi