ÖSYM 8 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın Temel Yeterlilik oturumunda yaşanan olay sonrasında öğrenciler için bir kolaylık sağladı. Sivas'ta bulunan bir sınav salonunda bir öğrenci epilepsi krizi geçirdi. 30 dakikalık gecikme yaşayan öğrenciler için gözler ÖSYM’nin vereceği karara çevrildi.
Bu aksaklık sonucunda elde olmadan mağdur edilen öğrencilerin ve velilerin talepleri sonuç buldu. Sınav için ek süre verilmemesi göz önünde bulundurularak ÖSYM’den yeni bir karar beklendi. Mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımlar atıldı.
ÖSYM, yaşanan olay sonrası öğrencilere ek puan veya sınav tekrarı seçenekleri sundu. Bu karar emsal niteliği taşırken öğrencilerin mağduriyeti açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Sınavda yaşanan olay sonucunda mağdur olan öğrenciler ve velileri bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirerek alınan hızlı ve etkili kararı takdir ettiler.