FEDAŞ’ın açıkladığı bilgilere göre, Battalgazi ve Pütürge’de yapılacak kesintiler sabah saat 09.00’da başlayacak ve akşam 17.00’ye kadar sürecek. 7 saatlik bu kesinti süresince birçok mahallede elektrik hizmeti geçici olarak durdurulacak. Hem bakım çalışmaları hem de enerji yatırımlarının sürdüğü bu kesintiler, bölgede daha güvenli ve sürdürülebilir bir elektrik altyapısı oluşturma hedefiyle gerçekleştiriliyor.
Pütürge ilçesinde bakım çalışmaları kapsamında Tatlıcak, Çığır, Şiro Taraksu, Uzunhüseyin, Örmeli ve Ormancı mahalleleri kesintiden etkilenecek. İşletme bakım çalışmaları nedeniyle bu bölgelerde gün boyu elektrik olmayacak. FEDAŞ yetkilileri, bu çalışmaların bölgedeki elektrik altyapısının yenilenmesi ve iyileştirilmesi adına yapıldığını vurguladı.
Battalgazi ilçesinde ise Yıldıztepe, Orduzu, Çöşnük, Tandoğan, Zafer, Fırat, Çamurlu, Göztepe, Hasırcılar, Kemerköprü, Yeni, Alacakapı, Dolamantepe ve Alişar mahallelerinde yatırım çalışmaları nedeniyle kesintiler yaşanacak. Bu mahallelerde de çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte elektrik arzı yeniden sağlanacak.
Kesinti yapılacak bölgelerde yaşayan vatandaşlar, planlanan saatler içinde elektrikli cihazlarını kullanmamaları konusunda uyarıldı. Elektrik kesintisi boyunca gerekli tedbirlerin alınması, özellikle hassas elektronik cihazların korunması tavsiye ediliyor. Kesintiler sırasında elektrikle çalışan cihazların ani açılıp kapanmalarından kaynaklanabilecek zararların önlenmesi adına fişlerinin çekilmesi gerektiği belirtiliyor.
FEDAŞ, bu kesintilerin uzun vadede bölgedeki elektrik altyapısının güçlendirilmesi ve sürdürülebilir enerji hizmetinin sağlanması için önemli olduğunu belirtti. Yapılan bakım ve yatırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu bölgelerdeki elektrik kesintisi sorunlarının azalacağı ve daha güvenli bir enerji arzının sağlanacağı açıklandı.
Malatya’nın Battalgazi ve Pütürge ilçesinde elektrik kesintisi
Malatya’nın Battalgazi ve Pütürge ilçesinde elektrik kesintisi