Site sakinleri, dairelerin küçük yapıldığını, projede değişiklikler yapıldığını ve söz verilen çeşitli hakların ellerinden alındığını iddia ediyor.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Ali Aslan, yapılan projede söz verilen yüzölçümü ve daire büyüklüklerinin küçültüldüğünü belirterek,

"Burası normalde 8 bin 750 metrekare olmalıydı ama rezerv alanı ilan edildikten sonra daireler 169 metrekare yerine 90 metrekareye indirildi. C blok parseli de el konularak mağduriyetimize sebep oldular. Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile yaptığımız toplantılarda ‘Herkes kendi cephelerine uygun daire alacak’ denmişti ancak verilen sözler yerine getirilmedi. Binadaki her kat için 4 daire yapılması gerekirken, 3 daire yapıldı ve kura çekiminde arka cephedeki daireler ön cephedekinin bile önüne geçti"

dedi.

TİCARET ALANLARI SORUN OLUYOR

Mehmet Özer, site içerisindeki dükkânların bir kısmının ofis olarak inşa edilmesini ve sitenin ticaret alanına dönüştürülmesini eleştirerek,

"Dükkânların üst katlarının ofis yapılması doğru değil. Site içinde ticaret alanlarının bulunmasını istemiyoruz. Giriş çıkışlar aynı kapıdan yapılacak, bu da bizleri rahatsız ediyor"

dedi.

CEPHE VE KOMŞULUK HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Aziz Şahin,

"Eğer başından böyle bir plan olduğunu bilseydik, kabul etmezdik. Herkes ev alırken cephelerine ve fiyatına dikkat ediyor. Ancak bizlere ‘Komşuluk hakları gözetilecek’ denmişti ama hiçbir hak gözetilmedi. Yapılan daireler eski projeyle uyuşmuyor"

şeklinde konuştu.

MUTFAK VE DAİRE PLANLARINDA İSTENMEYEN DEĞİŞİKLİKLER

Mehmet Kılınç, mutfak planlamasında yapılan değişiklikleri eleştirerek,

"Bize 120 metrekarelik daire söylenmişti ama mutfaklar çok küçük yapıldı. Mutfak alanı da küçükse, diğer oda büyütülmesinin bir anlamı yok. Ayrıca, daireler arasında büyük farklar var; bazı daireler 3 cepheye sahipken bazıları ise tek cepheli ve karanlık. Bu durum yaşam kalitemizi etkiliyor"

ifadelerini kullandı.

ARAÇ PARK ALANI VE ALT YAPI SORUNLARI

Mehmet Kılınç, park alanlarının yetersiz olduğunu ve sitenin çevresindeki ticari alanların da park yerlerini işgal edeceğini belirterek,

"Araç parkı için ayrılan alan dar ve dükkân sahiplerinin araçları bu alanı dolduracak. Sonuç olarak, site sakinleri için park yeri kalmayacak"

dedi.

Site sakinleri, yetkililerden söz verdikleri projeyi ve hakları tam olarak yerine getirmelerini talep ediyor. Bentbaşı Mahallesi'ndeki bu gelişmeler hem site sakinlerinin yaşam koşullarını hem de bölgede yapılacak diğer projeleri etkileyebilir.

Muhabir: Türkan Yıldız Kaya