Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına göre ilk konut teslimlerinin ekim ve kasım gibi yapılması hedefleniyor. Hummalı bir çalışma sergilenen İkizce, Çamurlu ve Gelinciktepe’de TOKİ güvencesi ile konutların yükselmesi için adeta gece gündüz çalışmalar söz konusu. Depremde evlerini kaybetmiş depremzede vatandaşların bir an önce evlerine yerleşebilmeleri için haftalarca belki de aylarca ailesinden uzak kalan çalışanların büyük emek sarf ettiği konutlar da örnek daireler bile hazır. Özellikle İkizce bölgesinde yapılan konutlar şehrin batı girişinde adeta görsel bir şölen oluştururken güzergâhı kullanan depremzedeler gördükleri manzara karşısında mutlu olduklarını da ifade ediyorlar.

DİNAMİT YARDIMI İLE TEMELLER EŞİLİYOR


TOKİ güvencesi ile yapılan konutları tercih etmekten yana olan vatandaşlar bir an önce güvenli ve sağlam dairelerine geçerek fırsatçı ev sahiplerinin fahiş kira fiyatlarından kurtulmak istiyor. Zeminin kayalık olduğu ikizce bir temelin eşilmesi ortalama bir haftayı bulurken, Gelinciktepe ve Çamurlu bölgesinde kayalar, kırıcı makineler ve dinamit yardımı ile kırılıp temeller eşiliyor. İkizce şehrin batı girişinde ileriki zamanlarda yapılacak çevre düzenlemesi ile adeta kentin güzide semtlerinden biri haline geleceği düşünülürken, Çamurlu bölgesinde yapılan deprem konutları kentin doğu girişinde ve yamaçta kente giriş yapacak misafirleri adeta selamlayacak şekilde inşa ediliyor.

Gelinciktepe konutları ise daha önce yapılan 1. ve 2. etap konutları gibi 3. etap konutlarının da aynı yaşam standartlarını yakalayacağı düşünülüyor.


Vatandaşlar kentte adeta yaşam standartlarının ve kalitesinin yüksek olacağı yeni merkezlerin oluşacağını ifade ederken ileriki dönemlerde konutların teslim edilmesi ile birlikte şehirde üç ayı merkez oluşacağını belirtiyorlar. 66 bin çok katlı konutların inşa edileceği bu bölgeler şehir merkezinden uzak olarak cazibesi, yaşam kalitesi ve sağlamlığı ile dikkat çekeceği ön görülüyor. Yaşanan depremlerle birlikte hemen hemen her 3 binadan 1’inin yıkıldığı Malatya’da Ekim Kasım aylarında ilk teslimatların yapılacağı konutlar için çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Muhabir: Mehmet Kıroğlan