İstanbul Devlet Tiyatrosunun oyunlaştırıp sergilediği oyunun yazarı GÜNAY ERTEKİN-HANDAN EYGİRDİREN DOĞAN…
Yönetmenliğini yine HANDAN EYGİRDİREN DOĞAN’ın yaptığı çocuk tiyatrosu9-10 aralık tarihlerinde Malatya Devlet Tiyatrosu sahnesinde sahnelenecek.
Her yıl birbirinden güzel oyunları ile tiyatro sanatına büyük katkı sağlayan İstanbul Devlet Tiyatroları idareci oyuncu ve teknik kadrosu ile ilimizde olacaklar ve emin bir şekilde bu kulağa hoş gelen ismi ile çocuk oyununu sergileyecekler. İzleyen, izleme şansı bulan çocuklarımızın çok seveceğinden eminim.
Emeğin, alın terinin, sahne tozu ile karıştırılarak oluşturulan, insanı faklı düşünmeye sevk eden, adeta engin insan ruhuna kulaç kulaç keşfe çıkan sanat gemisine binmek, insanı anlamak, daha iyi bir dünyayı hayal etmek, belki de cennet isteklerimizin elle tutulur en güzel kanıtı olurdu.
Günümüz yaşam şartları arasında her türlü zorluğu göğüslemeye çalışan insan ruhu bazen yalnızlığa itilir.
Bi dolu insan yığınları içinde anlaşılmamanın verdiği katmerli yalnızlığı ancak sanatsal bir dokunuşla kendimizden uzak edebiliriz.
Çoğu arkadaşım, sanattan anlamadığını tekrar ederek sanata yaklaşmadığını dile getiriyor. Sanatı sırf anlamak için takip etmeliyiz.
Sesi hiç iyi olmadığı halde güzel sesli sanatçıların bir nağmede bizi alıp başka bir dünyaya götürdüğüne şahit olmuşuzdur.
Hiç şarkı dinlemeyenle dinleyen bir olur mu? Hiç tiyatro izlemeyenle izleyen bir olur mu? Tabi ki olmaz.
Biz de çocuklarımızı daha iyi bir dünyaya emanet etmek istiyorsak hayatın en güzel notalarından olan sanatı takibi onlara aşılamalıyız.
Belki de bizler geçmiş atalarımızın bizim için düşlediği mutluluk kadar mutluyuzdur kim bilir.
Geçmişe dönmek isteyenlerin de olacağı dünyamızda zaman makinası henüz icat edilmediği için şu an mümkün değil. Fakat gelecek tüm bakirliği ile bizi bekliyor.
Kendimiz ya da çocuklarımız için mutlu umutlu yarınlar kurmak elimizde.
Bu yollardan biri e kültür sanat. Bu maksatladır ki çocuklarımızı tiyatro gibi sanat dallarına taşımamız gerekmekte.
Bu haftaki oyunumuza tüm şehrimin çocuklarını bekliyoruz.
Sanatla kalın, hoşça kalın…
PURNİMA VE SIRLAR ORMANI
Vahap Baykara
Yorumlar
Günün Haberleri
Malatya'da 15 Nisan'a kadar sakın dokunmayın: Yapana 6 bin TL ceza
Malatyalı emekliye müjde: Yüzde 50 indirim listesi yayınlandı! İşte başvuru ekranı...
Malatya’da dev proje ortaya çıktı! BUSABAH görüntüledi: 422 metrelik köprü yapılıyor
İnönü Caddesi’nde deprem binalarını kimler beklettiriyor?
Malatya’da trafikte 'Sıfır Tolerans': Bu hatayı yapanın ehliyeti gidiyor
Malatya’da büyük kriz: Paramızı almazsak yaptığımız gibi yıkarız
Malatya’da ücretsiz oldu: SGK’dan emekli ve çalışana 12’li müjde
Sami Er’den ‘Esnaf bizi yanılttı’ çıkışı