Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin ağustos ayı birinci oturumunda, Karlık bölgesi rezerv alanda daha önce alınan kararda düzeltmeye gidilerek, plan değişikliğinin alanı daraltıldı.

Gündemin sekizinci maddesine göre, Belediye Meclisinin Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı talebi ile alınan 04/07/2025 tarih 287 Sayılı Kararının Tashihi şu şekilde:

“Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 Parsel numaralı Rezerv Yapı Alanlarını Kapsayan, Yaklaşık 69 Ha Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Planına ait Uygulama İmar Planı Değişikliği; Belediye Meclisimizin 04/12/2024 tarih ve 348 sayılı kararı, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin 14/01/2025 tarih ve 28 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İhale edilen ve Metro Mühendislik ‘in taahhüdü altında başlayan 2025/32915 ihale kayıt numaralı "Malatya İli Merkez Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi 51. Bölge 633 Adet Konut ve 56 Adet Dükkân İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" ile ilgili olarak 51. Bölge Revize Vaziyet Planına istinaden İmar plan değişikliğinin yapılması gerekmekte olup buna istinaden Belediyemiz Meclisinin 04.07.2025 tarih ve 287 sayılı Kararında; "Yakınca Mahallesi sınırları içinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait 1234, 1238 ve 1240 parsellerin bulunduğu bölgede daha önce Revizyon İmar Planları ile ilgili kararlar alınmış ancak bahse konu rezerv alan sınırları içinde ihaleyi alan firma tarafından vaziyet planı değiştirildiğinden söz konusu alanda yeniden plan yapılması gerektiği ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu kapsamda Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 Parsel Numaralı Rezerv Yapı Alanlarını Kapsayan, Yaklaşık 69 Ha Alanda yeniden hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nın onaylanmasının kabulüne yapılan oylamada katılanların oy birliğiyle karar verildiği belirtilmiştir. Talebe konu İmar Planı Tadilatı alanın tamamında olmayıp sadece RYABN2984 numaralı Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi Rezerv Yapı Alanı (Merkez 51) ve çevresini etkilemekte olduğundan Belediyemiz Meclisinin 04.07.2025 tarih ve 287 sayılı Kararının; Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 Parsel Numaralı Rezerv Yapı Alanlarını kapsayan, RYABN2984 numaralı Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi Rezerv Yapı Alanı (Merkez 51) ve çevresine ait hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı şeklinde revize edilerek onaylanmasının görüşülmesi bakımından Belediyemiz Meclisine havalesini; Olurlarınıza arz ederim.”

Söz konusu karar Meclis onayına sunularak kabul edildi.

Muhabir: Besime Güner