İnsanların durup düşündüğü anlarda, hayatın sanki durduğu ve yalnızca senin hareket ettiğin anlar vardır. Kimseyi duymazsın. Kafandaki sorulara cevap ararsın. Anlam veremezsin.
Gücün karşısında zulme uğrayanlara ses çıkaramayan diğer güçlülere...
Gücün karşısında zulme uğrayanlara ses çıkaramayan isminin başında "insan" olan diğer örgütlere...
Yıllardır mahallenin "yaramaz çocuğu" diye gören Birleşmiş Milletler’in birleşememiş gönülleri...
Bir hiç uğruna ölen çocuklara sessiz kalan medeniyetin küresel hayvanlarına bakınca dünyanın dönüşünü durdurmak istiyorum.
Kendi medeni ülkelerinde, sokakları temiz şehirlerde oturan insanların sessizliğine anlam veremiyorum.
Eşcinsellerin hakkını dahi düşünen medeni ülkelerinin medeni insanların oluşturdukları örgütlerin hayvansal tepkisizliğine anlam veremiyorum.
Başındaki hükümetlerin yaptığı en ufak hata da bile sokaklarda gösteri yapan medeni kuruluşların sessiz durmalarına anlam veremiyorum.
Bugün Paris'te veya Londra'da 200 köpek öldürülse, hayvanları savunan tüm örgütler her medeni ülkede sokaklara çıkar. O şehirlerin valileri istifa eder ve o medeni ülkelerin başbakanları siyaseti bırakır.
Yere tükürmenin cezasını akıl eden medeniyet dediğimiz batılı devletlerin İsrail'e bu kadar sessiz kalmasını...
Bir ağacın kesilmesinde ortalığı toz dumana çeviren dünyalı neslin Gazze'ye sessiz kalmasına anlam veremiyorum.
Küresel ısınmayı kafaya takan ve Dünya’nın sonunun yakın olduğunu anlatan, yeşili savunan, sera gazların tehlikesinden dem vuran tanınmış kuruluşların Gazze'deki zehirli gazları görememesine anlam veremiyorum.
İslam'ı terörizm ile eş değer gören beyinsiz medeni insanların, Yahudiliğe bir toz dahi konduramamasına anlam veremiyorum.
Yıllardır katliam yapan İsrail hükümetlerine tam destek veren İsrail halkına da anlam veremiyorum.
Bundan yüz yıl önce Ermenilere yapılan sözde soykırıma her yıl kınama bildirileri yapan medeni ülkelerin medeni liderlerinin bu canlı soykırıma yıllardır sessiz kalmasına anlam veremiyorum.
Bu yaşadığımız yüzyılda yani bugünün dünyasında Amerika'da hayvanları korumak için oluşturulmuş kolluk kuvveti vardır. Bildiğimiz hayvan polisi... Çünkü batı dediğimiz medeniyet, hayvanlarına iyi bakamayan insanlara yaptırımda bulunur ve o hayvanlara parasız barınma ve sağlık hizmeti verir.
O hayvanlar dile gelse bugünün dünyasında yaşayan Filistinlilere destek verir ama o hayvanların sahipleri görmezlikten geliyor.
Zulmedenlere beddua ediyoruz ama bu zulme sessiz kalan her medeni dünyalı büyük bir çelişki içindedir.
Benim insan hakkım başka senin insan hakkın başka.
Benim hayvan hakkım senin insan hakkı dediğin kavrama dahi eş değer değildir.
O topraklarda yaşayan ve hayat mücadelesi veren her insandan özür diliyorum. Elimden bir şey gelmediği için...
Malatya için iftar vakti, Gazze için ölüm vaktidir.