Sarı-kırmızılı oyuncular Salı gününden itibaren Malatya’da yeni yılın ilk idmanına çıktı.

Antrenmanı yakından takip ederek sizlerle paylaşmak adına izlenimlerde bulundum.

İdman sahalarının zemini sizlere ömür…

Sıcak havalarda “Buna da şükür” dediğimiz yeşil zemin gitmiş, yerine sert ve kuru sarı zemin gelmiş.

Üstelik kurak geçen kışa ve yağmayan kara rağmen…

Malum devre arası kamp çalışmaları 5 yıldızlı otelde Yeni Malatyaspor’un şanına yakışır şekilde geçti.

Her ne kadar umduğumuz performansı gösteremeseler de kadroda Avrupa’nın köklü kulüplerinde forma giyen oyuncular var. Cissokho, Dia, Barazite, Pereira ve Khalid bu oyuncular belki de kariyerlerinde görebilecekleri en kötü yeşil sahada antrenman yapıyor.

Erol hoca ile aramızda önceki gün antrenmanda geçen kısa diyalogu sizinle paylaşmak istiyorum.

Oyuncuların ısınma hareketlerini fotoğraflarken Erol Bulut’un zemini inceleyerek düşünceli olduğunu fark ettim.

Başını bana çevirip, “Antalya’nın çimine bak şuradaki çime bak” ifadelerini kullandı.

“Haklısınız hocam, maalesef her kış aynı manzaraya şahit oluyoruz. Üstelik bu sene kar da yağmadı. Ona rağmen çimler bu halde” dedim.

Bulut, “Kar yağsa da yağmasa da bu zeminin yeşil, yumuşak ve daha elverişli koşullarda olması gerekiyor. Futbolda en önemli kriter antrenman sahanızın koşullarlıdır. Maalesef bu işler tek kişi ile yara alan zemine ayak basmayla olmaz.” diye yanıt verdi.

Haklıydı. Bu sözünden sonra diyebileceğim tek şey “Hocam inşallah futbolcular Antalya’da iyi bir kamp yapmıştır. Oyuncular buradan etkilenmeyip oradaki performanslarını ikinci yarıya dengeli şekilde yayarlar” demek oldu.

Türk futbolunda maç sonucu altyapıdan daha çok konuşulduğu için her şey halı altına süpürülüyor.

Yeni Malatyaspor’un hiç mi bir yöneticisi antrenman sahasının kışın tarlaya döneceğini bilmiyor muydu?

Biliyorlar. Yani ilk kez aynı sorunla karşılaşılmıyor.

Kışın tarla gibi de yazın çok mu düzgün?

Bu yılda olan oldu. Geleceği düşünmek lazım.

Sezon biter bitmez, iki antrenman sahasının da kaldırılıp kış şartlarına uygun tabandan ısıtmalı hale getirilmesi gerekiyor. Bu çok mu zor? Çok mu maliyetli?

Kar, yağmur yağdığında çamur deryasına dönen zeminde futbolcuların idman yapması yakışıyor mu?

Bir kere yapın, ömürlük olsun.

İdman yapan her oyuncu yapanlardan “Allah razı olsun” der.

Takımı çalıştıran teknik direktör ise “ben nereye geldim” demez”

Benden söylemesi…