Malatya Haberleri

Malatya'da o binaya 500 bin TL masraf yapıldı, yıkım kararı verildi

6 Şubat 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası büyük bir yıkıma uğrayan Malatya’da önce rezerv alanda olmayan ancak daha sonra rezerv alana dahil edilen binalar sorun teşkil etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Malatya Eczacı Odası binasına 500 bin TL masraf yapıldı ardından rezerv alana dahil edilerek yıkım kararı alındı.

Abone Ol

Deprem bölgelerinde kentin yeniden inşa sürecinde önemli rol oynayan rezerv alanlar bir yandan fayda sağlarken bir yandan da zarara sebebiyet vermekte. Bu kapsamda önce rezerv alanda değil denilen Malatya Eczacı Odası binasına 500 bin TL’lik masraf yapıldı ardından rezerv alana dahil edilerek yıkım kararı alındı.

MALATYA ECZACI ODASI OLARAK GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK İMTİHANLAR VERİYORUZ

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Malatya Eczacı Odası Başkanı Ebru Sönmez,

“Her gün yeni bir rezerv alanı ilan ediliyor. Maalesef ki Malatya Eczacı Odamız normalde en başından beri rezerv alanında değilken biz odamızı tadilat etmek için sorduğumuzda rezerv alanı içinde olmadığını söylediklerinde biz buraya 400-500 bin TL'lik masraf yaptık maalesef ki. Ama şu an iki ay öncesinde bize gelen tebligatla rezerv alanına son anda sokulduğunu öğrendik ve boşaltılması gerektiğini söylüyorlar. Biz hem eczacılar olarak hem de Malatya Eczacı Odası olarak gerçekten çok büyük imtihanlar veriyoruz. Vermeye de devam ediyoruz. Şu an rezerv alanının içine gelen eczanelerimiz var. Onlar nereye geçeceklerini bilemiyorlar”

şeklinde konuştu.

BURAYA HARCADIĞIMIZ BÜTÜN EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMİŞ DURUMDA

Sözlerine devam eden Ebru Sönmez,

“Şu an eczacı odamızı nereye taşıyacağız? Hem hastalara hem de eczacılara hizmet verdiğimiz için bizim merkeze yakın bir yerde olmamız gerekiyordu. Maalesef olumlu bir dönüş alamadığımız için biraz merkeze uzak bir yere taşınacağız. Şu an onun hazırlığını yapıyoruz. Yan tarafımızdaki bina yıkılıyor. Biz burada maalesef ki o sarsıntıyı hissediyoruz. Psikolojik olarak çökük durumdayız. Maddi olarak da maalesef buraya harcadığımız bütün emeklerimiz boşa gitmiş durumda”

 diye konuştu.