Malatya Haberleri

Malatya'da ekmeğe zam şoku: 200 gram pide ekmek 15 TL oluyor!

Malatya'da ekmeğe yeni zam geldi! 1 Ekim 2025'ten itibaren 200 gram pide ekmek 15 TL'den satılacak. Önceki zam ve güncel fiyatlar.

Abone Ol

Malatya Son dakika Haberleri... Malatya'da yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatlarına zam kararı aldı. Bu karar, Malatya’da 1 Ekim 2025 tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

YENİ FİYAT TARİFESİ VE ZAM DETAYLARI

Alınan karar ile birlikte, Malatya’da fırınlarda satılan 200 gram pide ekmek fiyatı 12.5 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Bu, ekmek fiyatlarında yaklaşık yüzde 20’lik bir artış anlamına geliyor.

Edinilen bilgilere göre Esnaf Odası tarafından fırıncılara gönderilen yazıda, "01.10.2025 tarihi itibariyle 200 gr olan pide ekmeği 15 TL olarak satılacaktır" ifadelerine yer verildi.

ALTI AYDA İKİNCİ ZAM

Malatya'da ekmeğe yapılan bu zam, kısa süre içindeki ikinci fiyat artışı oldu. En son zam kararı 4 Nisan 2025 tarihinde alınmış, o dönemde 200 gram ekmeğin fiyatı 10 TL’den 12.5 TL’ye çıkarılmıştı.