Malatya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının alt katındaki fuaye alanı kütüphaneye dönüştürülüyor. Bahsi edilen alanda aynı zaman güçlendirme çalışmaları da yapılıyor.
Bu bağlamda 285 milyon liraya ihale edilen proje, ağır eleştiriler alırken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, dikkat çeken bir açıklama yaptı.
SAMİ ER, BELEDİYEYE YAPILACAK KÜTÜPHANEYİ ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ
Dün Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya kütüphaneler ve spor şehri olacak' dedik. Büyükşehir Belediyesi içinde bölgenin en büyük kütüphanesini yapıyoruz. Bu amaçla Belediye Hizmet Binası içinde kütüphanenin yapıldığı alanın güçlendirme çalışmasını da yaptık. Herkes sıradan bir kütüphane sanıyor ama sıradan değil. 610 metrekare ve 355 metrekare ayrı salonlar, 80 bilgisayarlı çalışma masaları olacak. Malatya'ya yakışır konforlu bir eser. Eser ortaya çıkınca eleştiri yapanlar eleştirdiklerine pişman olacak. Sadece kütüphane inşaatı değil çalışma ve güçlendirmede var. Burası çok merkezi bir yer herkes rahatlıkla erişebilecek” sözlerine yer verdi.






