Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava tahmin raporuna göre Malatya genelinde soğuk hava etkisini sürdürüyor. İlçe ilçe açıklanan tahminlerde sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü, pus ve sisin yer yer etkili olacağı bildirildi.
İLÇE İLÇE HAVA DURUMU
Malatya merkez, Battalgazi, Kale, Kuluncak ve Yazıhan’da hava parçalı bulutlu, puslu ve sisli olurken sıcaklık 0 derece olarak ölçüldü.
Akçadağ ve Doğanyol’da sıcaklık -1 derece, Arapgir, Arguvan, Darende, Pütürge ve Yeşilyurt’ta ise -2 derece olarak tahmin edildi.
Doğanşehir ve Hekimhan ilçelerinde sıcaklıkların -3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Meteorolojik değerlendirmelere göre bölge genelinde buzlanma ve don olayları ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görülecek. Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
RÜZGAR VE SICAKLIK DURUMU
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, rüzgârın değişik yönlerden hafif şekilde eseceği tahmin ediliyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Tunceli ve Bingöl’de yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesine dikkat çekildi.








