Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Busabah TV YouTube kanalında yayınlanan Gündem Malatya programına konuk oldu.
Şehrin merkezinde güvenlik ve ekonomik değer kaybına yol açan mevcut tablonun değişeceğini vurgulayan Taşkın, işletmelerin Eskişehir ve Maraş örneklerinde olduğu gibi daha nezih bir bölgeye nakledileceğini söyledi.
“ASAYİŞ OLAYLARI GÜNLÜK HAYATIN BİR PARÇASI HALİNE GELMİŞTİ”
Başkan Taşın,
“Cezmi Kartay Caddesi, bildiğiniz üzere Battalgazi sınırlarımız içerisinde yer alan ve eğlence merkezlerinin yoğunluğuyla bilinen bir bölgemizdir. Burası, özellikle şehir merkezinde bulunmasından kaynaklı olumsuzlukları her gün yaşadığımız bir yerdi. Depremden önce caddenin ekonomik değeri tamamen düşmüş durumdaydı; kiralar ve mülkiyet değerleri azalmış, asayiş olayları ve polis müdahaleleri günlük hayatın bir parçası haline gelmişti. Bu durum ne mekân sahipleri ne de çevre esnafı için memnuniyet vericiydi; herkes bu meseleden müştekiydi”
şeklinde konuştu.
“RUHSAT VERMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUZ”
Cezmi Kartay Caddesi’ne eğlence merkezleri için ruhsat verilmeyeceğini belirten Başkan Taşkın,
“Deprem sonrası süreçle birlikte Cezmi Kartay’ın sol kolu üzerindeki yaklaşık 200 metrelik kısım rezerv alanına girdi ve eğlence mekanlarının bulunduğu alanın bir kısmı bu kapsama dahil oldu. Bölgedeki yapıların çoğu zaten yıkıldı. Biz bu saatten sonra oralarda yeniden bir ruhsat vermedik, vermeyi de düşünmüyoruz. Bu konuda işletme sahipleriyle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Konuyu bizzat Sayın Bakanımıza da ilettik ve kendisinin nezaretinde toplantılarımızı gerçekleştirdik. Hem Bakanlığımızın hem de bizim temel bakış açımız; bu mekanların şehir dışına, daha nezih ve güvenli bir bölgeye taşınması yönündedir. Bu adım hem işletme sahipleri hem de müşteriler için çok daha sağlıklı olacaktır”
ifadelerini kaydetti.
“MALATYA'MIZA YAKIŞAN ADIMI ATACAĞIZ”
Önümüzdeki gündeler caddenin son halinin şekilleneceğini belirten Başkan Taşkın,
“Malatya kamuoyu olarak biz bu meselenin takipçisiyiz. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, milletvekillerimiz ve tüm siyasi aktörlerle birlikte ortak bir karar vereceğiz. Benim şahsi kanaatim; Maraş ve Eskişehir örneklerinde olduğu gibi, bu mekanların şehir dışına taşınmasının herkesin faydasına olacağı yönündedir. İşletme sahiplerimiz de bu konuda çok şikayetçi değiller; onlar da daha sakin ve düzenli bir ortamda işlerini yapmayı arzu ediyorlar. Önümüzdeki günlerde bu yöndeki nihai kararımızı alarak Malatya'mıza yakışan adımı atacağız”
diye konuştu.
Muhabir: Besime Güner




