Battalgazi Belediyesi, olumsuz hava koşullarının günlük yaşamı aksatmaması amacıyla ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gece gündüz demeden çalışan ekipler sayesinde ana arterler, ara sokaklar ve kaldırımlar kısa sürede temizlendi.

Battalgazi Belediyesi, kar yağışının başlamasıyla birlikte kriz merkezinden yönetilen çalışmalar kapsamında adeta seferberlik ilan etti. Ana arterlerden ara sokaklara kadar ilçenin dört bir yanında yürütülen yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla ulaşım güvenli hale getirildi.

KALDIRIMLARDA YAYA GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Belediye ekipleri, yalnızca araç trafiğini değil yaya güvenliğini de öncelik haline getirdi. Özellikle çarşı merkezi ve yoğun kullanılan cadde ve sokaklarda kaldırımlar temizlenerek buzlanmaya karşı önlem alındı. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren 7/24 görev yapan kar küreme ve tuzlama ekipleri, kritik noktalarda nöbet tuttu.

YOLLAR ANINDA AÇILDI
Battalgazi Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle ilçe genelindeki yolları hızla açarken tuzlama çalışmalarıyla don riskinin önüne geçti. Ana arterler ve ara sokakların yanı sıra kırsal mahallelerde de çalışmalar aralıksız sürdürüldü. Kırsalda yer yer yarım metreyi bulan kar kalınlığına rağmen ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmasına izin verilmedi.

BAŞKAN TAŞKIN’DAN GECE MESAİSİNE ZİYARET
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, gece başlayan kar yağışıyla birlikte sahada görev yapan ekipleri ziyaret etti. Gece boyunca çalışan personele çay ikram eden Başkan Taşkın, ilçede yoğun bir kar küreme çalışması yürütüldüğünü belirterek, vatandaşların huzuru ve güvenliği için ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu ifade etti.





