Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, kendisine yöneltilen suçları büyük bir mitingde düzenlediği basın açıklamasında reddetmiş, parti il örgütüne ağır eleştirilerde bulunmuştu.
Her dönem bir belediye başkanıyla karşı karşıya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Örgütü, geçtiğimiz dönem Arguvan eski Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın bu dönem ise Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer’le ters düşmesi hem seçmenlerin hem de kamuoyunun gözlerinden kaçmıyor.
Geçtiğimiz günlerde yüzlerce kişiye hitap eden ve “Kimse Yazıhan’da dalkavukluk yapacak, yalakalık yapacak bir belediye başkanı beklemesin. Ben CHP bayrağı altında seçildim, asla ve asla bir yere gitmiyorum. Benim Cumhuriyet Halk Partili olmam Veli Ağbaba’nın iki dudağı arasında değildir” diyen Abdulvahap Göçer’in partisinden istifa etmeyeceğini altını çizerken, İl Başkanı Barış Yıldız’a ise “Bizler il başkanlarının tarafsız ve hür iradeleriyle hareket etmesini bekliyoruz. Vekillerin kuklası olan il başkanlarını tanımayız” sözleri ise Yıldız ile Göçer arasını daha da açtığı yorumlarına neden oldu.
PARTİ İÇİNDEKİ ÇATLAK DAHA DA MI DERİNLEŞTİ?
Yazıhan cephesinden gelen bu ağır eleştiriler karşısında gözler Veli Ağbaba ve Barış Yıldız’a çevrilirken, bu 2 ismin şu ana kadar sessizliğini koruması, parti içindeki çatlağın daha da derinleştiği yorumlarına neden olmaya devam ediyor.
CHP İL ÖRGÜTÜ NASIL BİR YOL İZLEYECEK?
Her seçim dönemi bir belediye başkanıyla karşı karşıya gelen CHP Malatya İl Örgütü’nün, Yazıhan’daki bu “halk destekli” basın açıklaması karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, Başkan Yıldız’ın konuyla ilgili görüş almak isteyen busabahmalatya.com’un telefonlarına cevap vermemesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.








