Muş’ta Halk Eğitim Merkezi’nin el sanatları teknoloji kursuna katılan kadınlar, atık kumaşları değerlendirerek kalemlikler üretiyor. Hazırlanan kalemlikler, içine küçük hediyeler de eklenerek köy okullarındaki öğrencilere dağıtılıyor.
ATIK MALZEMELER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslarda, kullanılan kumaşların artık parçaları çöpe gitmek yerine kalemlik, minder, yastık ve seccade gibi ürünlerde değerlendiriliyor. Öğretmen Necla Özdemir,
“Yaklaşık 260 kalemlik hazırladık ve köy okullarına gönderiyoruz. Öğrencilere kalem, kırmızı kalem, kalemtıraş, silgi ve küçük çikolatalar ekleyerek sürprizler yapıyoruz”
dedi.
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Kursiyer kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de sosyal sorumluluk projeleriyle örnek oluyor. Üretilen kalemlikler, köy okullarındaki çocuklara dağıtılarak mutluluk yaratıyor. Kursiyerler, aynı zamanda farklı kültürel etkinliklere katılarak sosyalleşme imkânı da buluyor.
KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR VE HEDEFLER
Emekli olduktan sonra kursa katıldığını belirten Nuray Polat,
“Öğrenmek için başladığım bu kursta kendimi daha donanımlı hâle getirdim. Şimdi köy okullarına cüzdan yapıyoruz ve aile bütçesine katkı sağlıyoruz. İlerleyen zamanda girişimci olmayı ve gerekli belgeleri almayı planlıyorum”
ifadelerini kullandı.







