Malatya genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime ara verilmesine ilişkin yeni tedbirler alındı.
TATİL EDİLEN İLÇELER
Akçadağ, Arapgir, Pütürge, Doğanyol, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
SADECE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLEN İLÇELER
Kuluncak ve Darende: Yalnızca taşımalı eğitim 1 gün süreyle durduruldu.
Battalgazi: Pelitli, Tanışık, Tokluca, Yaygın Sekiler, Uluköy ve Beydağı (Beypınarı) mahallelerinden taşımalı eğitimle okula giden öğrenciler için eğitim durduruldu.
Yeşilyurt: Yalınkaya, Üçgöze, Salkonak, Öncü, Aşağıköy, Yukarı Kozluk ve Ortaköy mahallelerinden taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için ara verildi.
Hekimhan: Hasan Çelebi (Çataltepe mezrası), Yeşilpınar (Katıl mezrası), Girmana, Kocaözü, Kurşunlu, Güzelyurt, Yukarışelimli, Güzelyayla ve Söğüt mahallelerinden taşımalı eğitimle gelen öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi. Bu mahalleler dışındaki okullarda eğitim planlandığı şekilde devam edecek.
Yetkililer, kararların buzlanma riski, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve öğrencilerin güvenliği dikkate alınarak tedbiren alındığını bildirdi.







