Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Aksa Camisi, yeniden inşasının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Tanışma Mahallesi’ndeki cami, devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla yeniden hizmete sunuldu.

Açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Masatlı, Aksa Camisi’nin depremlerden bu yana kent genelinde yeniden yapımı tamamlanan 107’nci cami olduğunu belirtti. Masatlı, camilerin yalnızca ibadet edilen mekanlar olmadığını, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren manevi alanlar olduğunu vurguladı.

Masatlı,

“6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan şehrimizde her yeniden açılan kapı ve yükselen minare, bu topraklara olan inancımızın ve yeniden doğuşumuzun simgesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldırmak için yürütülen çalışmalar seferberlik ruhuyla ve kararlılıkla devam ediyor”

dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Mevlüt Topçu’nun yaptırdığı dua ile Aksa Camisi ibadete açıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı