Battalgazi Belediyesi, Malatya’da etkisini gösteren kar yağışının ardından ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü.
Gece saatlerinden itibaren sahaya çıkan Battalgazi Belediyesi ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sabaha kadar devam ettirdi. Sabah saatlerinde de aynı tempoyla sürdürülen çalışmalar, ilçe merkeziyle birlikte Eski Malatya, kırsal mahalleler ve yüksek rakımlı bölgelerde yoğunlaştı. Yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla kaldırımlarda da tuzlama ve temizlik çalışmaları eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
YÜKSEK KESİMLERDE YOĞUN ÇALIŞMA
Gelinciktepe, Kaldırım, Bahçebaşı, Çamurlu, Merkez Beydağı ve Orduzu başta olmak üzere TOKİ konutlarının bulunduğu yüksek rakımlı bölgelerde ekiplerin sahada aktif görev yaptığı bildirildi. Kar yağışının etkili olduğu alanlarda ulaşımın aksamaması için gerekli tüm müdahalelerin yapıldığı, çağrı merkezine gelen talepler doğrultusunda hasta nakilleri, yol açma ve tuzlama çalışmalarına anında cevap verildiği belirtildi. Koordineli çalışmalar sayesinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ifade edildi.
BAŞKAN TAŞKIN SAHADA
Gece boyunca sahada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hükümet Konağı çevresinde görev yapan ekipleri ziyaret ederek sıcak çay ikramında bulundu. Kanalboyu bölgesindeki çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Taşkın, gece saat 00.00’da Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sabah saatlerine kadar çalışmaları takip eden Başkan Taşkın,
“Gece gündüz demeden, 7/24 esasına göre çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin günlük yaşamının aksamaması için ekiplerimiz sahada görevine devam ediyor”
dedi.








