BUSABAH TV YouTube kanalında yayınlanan “Gündem Malatya” programının bu haftaki konuğu AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan oldu. BUSABAH Medya Yönetim Kurulu Üyesi Umut Bozkurtoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan programda İkizce’nin ilçe olması konusu gündeme geldi.
Konuya ilişkin yorumlarının merak edildiği üzerine söz alan AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, “Kanaatimi söyleyeyim: Yeni bir ilçe olması en doğrusu. Fiziki olarak da coğrafi yapıya bakın. Şimdi Beylerderesi, zaten orayı Yeşilyurt’tan ayırıyor. Dolayısı ile oranın ayrı bir ilçe olması bence de en doğru karar olur. Yaklaşık nüfusun 110 binle 150 bine çıkacak kadar bir yer. 3-5 yıla yakın zamanda orada 150 bine yakın nüfus yaşayacak. Buranın idare edilmesi de kolay değil. Orada bir belediyenin olması, kaymakamlığın ilçe müdürlüklerinin olması faydalı olacaktır” sözlerine yer verdi.
TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ETKEN OLABİLİR
Oradaki nüfusun artma potansiyeline değinen Ali Bakan,
“Nüfus, sizin de değiniz gibi 200 binleri de bulabilir. Sebebi de şu: Bizim Turgut Özal Üniversitesi var orada, bir yerleşkesi… Onun büyümesi ve tercih edilmesi, bundan sonra yeni bir ilçenin olması adına bir etken olacak. Artı bir değer katacak tercih edilmesi açısından”
dedi.
BÜYÜK BİR HASTANE YAPILIYOR
Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İkincisi, büyük bir hastane yapılıyor. Sağlık ocakları, okullar, altyapı, sosyal tesisler hepsi yapılıyor. Dolayısıyla da inşallah yeni bir ilçe olarak da kurulabilir. Ve kurulursa da Malatya için güzel, Malatya’nın dönüşümü açısından da iyi.”








