Payas ilçesinde M. D. adlı şahsın evinde silah imal ve tamiratı yaptığı bilgisi üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada çok sayıda silah ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

JANDARMA OPERASYONU

Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve Payas İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, M. D.’nin silah imal ve ticareti yaptığı tespit edildi. Şahsın adresinde ve eklentilerinde yapılan aramada 8 adet tabanca, 2 adet tabanca namlusu, 7 adet tabanca kapak takımı, 99 adet 7,65 mm fişek, 3 adet av tüfeği, 4 adet havalı tüfek, 3 adet tabanca için optik cihaz ve 1 adet optik gece görüş cihazı ele geçirildi.

Elbistan'da yaban keçileri görüntülendi
Elbistan'da yaban keçileri görüntülendi
İçeriği Görüntüle

SİLAH YAPIMINDA KULLANILAN ALETLER DE ELE GEÇİRİLDİ

Aramada ayrıca silah imalinde kullanıldığı değerlendirilen torna, freze, torna pres, spiral ve matkap makineleri ile namlu, gövde ve kapak yapımında kullanılan malzemeler de bulundu.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan M. D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı