Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Deprem Nedenli Göçün Malatya İline Etkileri” çalıştay serisinin yedincisi, “Deprem Sonrası Göçün Sosyal Hayata Etkileri” başlığıyla gerçekleştirildi.

Elazığ’da yağışlar sonrası şelale coştu
Elazığ’da yağışlar sonrası şelale coştu
İçeriği Görüntüle

İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, şehrin beşeri yapısındaki değişimi, mahalle kültüründeki tahribatı ve kent içi uyum sorunlarını katılımcılarla paylaştı.

“Göç ve Toplumsal Bütünleşme” konusu üzerine sunumunu yapan İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’nın beşeri ve kültürel yapısında önemli değişimler yaşandığını belirterek, şehirde sermaye, beşeri ve kültürel hareketliliğin arttığını, Malatya’da yaşayanların çok büyük bir bölümünün Malatya doğumlu olmasının göç olgusunu daha da kritik hale getirdiğini ifade etti. Depremin mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini ve kent içi bütünleşmeyi zedelediğini, farklı bölgelerden gelen insanların aynı mekânları paylaşmak durumunda kalmasının yeni uyum sorunlarını beraberinde getirdiğini dile getirdi.

Muhabir: Haber Merkezi