Hoş geldin 2024!

Abone Ol

2023 yılını geride bıraktık. Acısıyla tatlısıyla demek isterdim fakat, tatlı olan bir yönü yoktu. Hep acı dolu günler geçirdik. Acımız 6 Şubat’la birlikte başladı. Malatya dahil 11 ili yerinden sarsan merkez üssü Kahramanmaraş olan bu depremler, tarihe “Asrın felaketi” olarak geçti.

Öyle bir depremdi ki, daha dünya tarihinde eşi ve benzerine rastlanılmamış. Deprem ülkesi Japonya’daki bilim insanları bile ardı ardına yaşanan ve 11 ilimizi felakete götüren bu depremlerden dolayı hayrete düştüler. Bu depremlerde 11 ilde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 783 olarak açıklandı.

Bu depremler Hatay, Malatya, Maraş ve Adıyaman’ı yerle bir etti. Bu depremlerle Malatya deyim yerindeyse çöktü. Tam bin 400 Malatyalıyı bu depremlerde toprağa verdik.

Binlerce bina yıkıldı, binlercesi hasar alıp oturulamayacak durumu geldi. Binlerce vatandaşımız yerinden, yurdunda oldu. Binlerce vatandaşımız Malatya’yı terk etmek zorunda kaldı.

Depremde yaşamını yitirenlerin acısı unutulmamışken, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatında 12 şehidimizin acısıyla yeniden sarsıldık, Malatya dahil tüm Türkiye hüzne büründü.

2023 yılı doğa olaylarıyla, acılarla geçen bir yıl oldu. O kadar çok can kaybettik ki, 2024 yılı bu acıları hafifletir mi, şimdiden kestirmek mümkün değil.

Umarım 2024 yılında 2023’ün bıraktığı izler tamamen silinir, hayat normale döner, insanlar evlerine yuvalarına kavuşur. Bu nedenle hoş geldin 2024 diyorum.