Bölge

Hatay’da 9’uncu kura çekimi tamamlandı: 11 bin 320 hak sahibi belirlendi

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da gerçekleştirilen 9’uncu kura çekimiyle konut ve iş yerlerinden oluşan 11 bin 320 bağımsız bölümün hak sahipleri belli oldu. Yeni yuvalarını gezen vatandaşlar, “Hayallerimizin ötesinde” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Abone Ol

Asrın felaketinden etkilenen Hatay’da yaralar sarılmaya devam ederken, Antakya ilçesi Emek Mahallesi’nde düzenlenen 9’uncu kura çekiminde 10 bin 928 konut ve bin 392 iş yeri olmak üzere toplam 11 bin 320 bağımsız bölümün hak sahipleri törenle belirlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’dan video konferans yöntemiyle katıldı.

Kura çekimi, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, il protokolü ve çok sayıda hak sahibi vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Vali Masatlı, Hatay genelinde 98 bin 74 bağımsız bölümün kura çekiminin tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 9’uncu kura çekiminin mutluluğunu yaşıyoruz. Asırların afetinden sonra ihya ve inşa çalışmaları şehrimizin dört bir yanında sürüyor. Bugün 10 bin 928 konut ve 392 iş yeri olmak üzere 11 bin 320 bağımsız bölümün kurasını çektik. Şu ana kadar toplam 98 bin 74 bağımsız bölümün hak sahipliğini belirledik. Vatandaşlarımıza anahtar teslimlerimiz devam ediyor. Yeni konutlarımızın Antakya’ya, Hatay’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kura çekiminden sonra örnek daireyi gezen hak sahiplerinden Şemse Bök, yeni yuvasını büyük beğeniyle karşıladığını ifade ederek,

“Evi gezdik, çok güzel. Hayallerimizin ötesinde bir ev. Konteynerde kalıyoruz, böyle bir eve kavuştuğumuz için çok mutluyuz. İnşallah çocuklarımızla bu evde huzurla yaşarız. Rabbim herkese nasip etsin”

dedi.

Yeni evinin anahtarını teslim alan Sabahattin Bök ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle bir eve kavuştuğumuz için şükürler olsun. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”